Política 31/12/2019

Granados (PSC): "Cal superar el bloqueig, els monòlegs, i passar al diàleg"

Els socialistes de Catalunya es mostren satisfets per l'acord PSOE-Unides Podem i demanen "respecte" pels processos interns d'ERC

Anna Mascaró
2 min
Eva Granados (PSC) aquest matí a Barcelona

BarcelonaDesprés de mesos de bloqueig polític i una aferrissada lluita entre partits, els acords del PSOE amb Unides Podem, el PNB i ERC han donat un impuls a la investidura de Pedro Sánchez i han obert una porta de sortida a la polarització. "Cal superar el bloqueig, els monòlegs, i passar al diàleg", deia aquest matí la portaveu parlamentària del PSC, Eva Granados, que ha expressat "satisfacció" per la marxa de les converses entre partits. "El diàleg es produeix entre formacions que no pensem el mateix", ha recalcat, i ha rebutjat les crítiques "virulentes" dels partits oposats al pacte, "que fan carnets de bons i dolents, catalans i espanyols", ha insistit en una al·lusió al PP i Ciutadans, però també a JxCat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Granados, que ha expressat "el suport del PSC a Pedro Sánchez", ha valorat positivament tant l'acord entre el PSOE i Unides Podem com el pacte amb el PNB. Pel que fa a les negociacions amb ERC, que ha convocat un consell nacional el dia 2 per ratificar l'acord d'investidura, la diputada ha demanat "respecte" pels processos interns dels republicans. Tampoc ha volgut valorar un dels elements del pacte, avançat ahir per l'ARA, segons el qual el resultat dels acords de la taula de diàleg se sotmetrà a una consulta ciutadana. "La discreció és un valor per poder arribar a acords", ha expressat la dirigent socialista, que ha afirmat que valorarien el "conjunt de l'acord" un cop es faci públic.

El consell nacional d'ERC se celebrarà el dia 2 de gener, en el mateix moment en què es farà la convocatòria formal de la investidura al Congrés, tal com la presidenta de la cambra, Meritxell Batet, ha comunicat avui als grups parlamentaris. El mateix dia se sabrà, per tant, si ERC tira endavant la investidura del candidat socialista, en un ple que tindrà lloc el 4, 5 i 7 de gener.

Pel que fa a l'acord amb Unides Podem, Granados ha celebrat el document "que posa al davant la lluita contra les desigualtats i contra el canvi climàtic", així com el suport de Més País a la investidura. D'altra banda, ha considerat el pacte amb el PNB una "porta d'entrada a una Espanya diversa i plural".

stats