L'alcalde de Granollers (PSC): "No té cap sentit que hi hagi polítics i líders socials en presó preventiva"

Josep Mayoral defensa que no hi haurà una "solució" al conflicte mentre estiguin empresonats

L'alcalde de Granollers, el socialista Josep Mayoral, rebutja que els presos polítics continuïn empresonats a l'espera de la sentència del judici de l'1-O. En una entrevista a 'El Periódico' publicada aquest dimarts, el batlle afirma que "no té cap sentit que hi hagi polítics i líders socials en presó preventiva" i, després d'admetre que ha parlat amb Oriol Junqueras i Raül Romeva –fa un temps ja va transcendir que s'escrivia amb els presos–, deixa clar que la "solució" al conflicte entre Catalunya i l'Estat "ha de passar per la política" i no s'hi podrà arribar si els líders independentistes continuen tancats.

Mayoral, que el 26-M va revalidar la majoria absoluta que manté des del 2007, és un dels alcaldes del PSC que es van posicionar en contra de l'aplicació del 155 i defensa – tal com explicava a l'ARA l'octubre del 2017, poc després de l'1-O– la necessitat d'un referèndum legal i acordat sobre el futur de Catalunya.

Josep Mayoral: “Hem de reclamar un referèndum legal i acordat”

Tot i això, en l'entrevista a 'El Periódico' nega que es consideri una "figura díscola" dins del socialisme, i reflexiona: "Milito des de fa anys al partit que vaig contribuir a fundar quan era jove, en plena clandestinitat. És un partit que fa de la llibertat, la igualtat i la justícia social el seu centre", afegeix, i agraeix el "respecte" que sempre diu que ha rebut dins del partit.

A propòsit del fet que Pedro Sánchez gairebé no esmentés Catalunya en el discurs de la seva investidura fallida, l'alcalde respon que "l'encaix entre Catalunya i Espanya és un dels problemes polítics més importants i actuals" i que és "un tema que s'ha d'afrontar".