Política 31/07/2019

L'alcalde de Granollers (PSC): "No té cap sentit que hi hagi polítics i líders socials en presó preventiva"

Josep Mayoral defensa que no hi haurà una "solució" al conflicte mentre estiguin empresonats

Ara
2 min
Josep Mayoral: “Hem de reclamar un referèndum legal i acordat”

BarcelonaL'alcalde de Granollers, el socialista Josep Mayoral, rebutja que els presos polítics continuïn empresonats a l'espera de la sentència del judici de l'1-O. En una entrevista a 'El Periódico' publicada aquest dimarts, el batlle afirma que "no té cap sentit que hi hagi polítics i líders socials en presó preventiva" i, després d'admetre que ha parlat amb Oriol Junqueras i Raül Romeva –fa un temps ja va transcendir que s'escrivia amb els presos–, deixa clar que la "solució" al conflicte entre Catalunya i l'Estat "ha de passar per la política" i no s'hi podrà arribar si els líders independentistes continuen tancats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mayoral, que el 26-M va revalidar la majoria absoluta que manté des del 2007, és un dels alcaldes del PSC que es van posicionar en contra de l'aplicació del 155 i defensa –tal com explicava a l'ARA l'octubre del 2017, poc després de l'1-O– la necessitat d'un referèndum legal i acordat sobre el futur de Catalunya.

Tot i això, en l'entrevista a 'El Periódico' nega que es consideri una "figura díscola" dins del socialisme, i reflexiona: "Milito des de fa anys al partit que vaig contribuir a fundar quan era jove, en plena clandestinitat. És un partit que fa de la llibertat, la igualtat i la justícia social el seu centre", afegeix, i agraeix el "respecte" que sempre diu que ha rebut dins del partit.

A propòsit del fet que Pedro Sánchez gairebé no esmentés Catalunya en el discurs de la seva investidura fallida, l'alcalde respon que "l'encaix entre Catalunya i Espanya és un dels problemes polítics més importants i actuals" i que és "un tema que s'ha d'afrontar".

stats