EL MODEL D'ESTAT
Política 06/05/2012

Griñán defensa el model autonòmic davant la recentralització del PP

Ara
2 min

SEVILLA.El socialista José Antonio Griñán va prendre ahir possessió com a quart president electe de la Junta d'Andalusia. Va oferir lleialtat institucional al govern central però va advertir que no s'han de fer passos enrere ni en el model de l'estat de les autonomies ni en la defensa de les polítiques públiques.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'acte va tenir lloc al Parlament andalús amb l'assistència de nombroses autoritats civils, religioses i polítiques, entre elles el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro; el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, i els socialistes catalans Carme Chacón i Pere Navarro. En la seva intervenció, Griñán es va definir com el primer dels servidors públics i, com a tal, es va comprometre a "treballar molt perquè els nostres fills i néts tinguin un futur millor". Amb la mirada al govern del PP, va advertir que "no és temps de passos enrere sinó de política valenta i polítics amb els peus a terra que siguin capaços de mirar cap endavant sense interessos partidistes o personals". Es va mostrar en contra de "repensar" l'estat autonòmic, com defensa Mariano Rajoy, i de les polítiques d'austeritat com a recepta única per sortir de la crisi.

Per la seva banda, el primer secretari del PSC, Pere Navarro, va aprofitar l'estada a Sevilla per donar suport a Griñán perquè considera que "té una sensibilitat molt clara pel que fa als serveis públics i a la solidaritat com a recepta per sortir de la crisi". "Davant les receptes de la dreta, que insisteix a retallar els serveis públics, a no atendre les necessitats dels ciutadans, l'esquerra ofereix alternatives, propostes reals i possibles que contribuirien a una sortida solidària de la crisi", va explicar Navarro, que va destacar que va contrastar la política de la junta amb la que promou la Generalitat. Pel líder del PSC, hi ha una "majoria social" que arreu d'Europa s'apropa a l'esquerra.

stats