Política 25/03/2012

Griñán espera que els andalusos elegeixin avui un "govern estable"

El candidat socialista a la Junta subratlla que són uns comicis en clau andalusa, no estatal

Efe
2 min

Sevilla @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El candidat del PSOE a la Presidència de la Junta d'Andalusia, José Antonio Griñán, ha confiat avui que els andalusos vagin massivament a les urnes en unes eleccions que ha qualificat de "transcendents" i de les que espera que surti un govern "estable" per els propers anys.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Col·legi Aljarafe de Mairena presentava a primera hora del matí una inusual expectació mediàtica per captar la imatge i les primeres declaracions del candidat socialista, que ha sigut el més matiner i ha acudit a votar acompanyat de la seva dona.

Després emetre el vot, cap a les 10.30 hores, el pressent andalús ha constatat en declaracions als periodistes que el canvi horari ha fet que encara hi hagi "poca afluència de votants", però ha confiat que tothom acudeixi a les urnes perquè són quatre anys " transcendents "per a Andalusia.

"Estic molt tranquil, no he passat cap nerviosisme, tinc la consciència que he fet la feina, que m'he multiplicat i he parlat amb molta gent en una campanya que no ha estat la més còmoda. Tinc un partit que és un fenomen i ha mobilitzat molta gent ", ha assegurat.

A la pregunta de què pot passar, Griñán ha tirat de símil futbolístic i ha indicat: "Que guanyi un, que guanyi un altre o que empatem com qualsevol altre partit. Això depèn de la voluntat dels andalusos".

Andalusia, segons el candidat, requereix que "ens posem immediatament a treballar i comptar amb un executiu estable per governar els propers anys".

Segons la seva opinió, aquestes eleccions són profundament andaluses, perquè no coincideixen amb les generals. Per això ha expressat el seu desig que es noti en la participació per la seva importància.

José Antonio Griñán passarà la resta de la jornada "tranquil·lament" amb els amics i la família fins a aproximadament les 20.00 hores, quan té previst desplaçar-se a l'Hotel Renaixement en el qual el PSOE-A farà el seguiment de la nit electoral, el mateix establiment que va acollir el recent congrés federal dels socialistes on Griñán va ser elegit president del partit.

El recompte de les votacions serà "molt ràpid" i cap a les 22.00 hores es coneixeran les dades definitives de les novenes eleccions andaluses.

stats