Política 08/11/2016

Guanyem Badalona denuncia Albiol per incitació a l'odi per una piulada

El líder del PP a Catalunya va fer broma d'un intent d'agressió a un assessor del partit que havien confós amb el regidor de Badalona José Téllez

Ara
2 min
El regidor de la CUP, José Téllez trencant una còpia de l'acte judicial

BarcelonaGuanyem Badalona en Comú ha demanat formalment a la fiscalia especialitzada en delictes d'odi que investigui una piulada del líder del PP a Catalunya i a Badalona, Xavier García Albiol, en què feia broma sobre un intent d'agressió que hauria patit un assessor del PP en ser confós "amb el regidor de la CUP que havia desacatat" l'ordre judicial de no treballar el 12-O José Téllez.

El regidor badaloní, que ja va anunciar que denunciaria la piulada, creu que els fets són "enormement greus", perquè Albiol no només no es mostra "preocupat" sinó que "els considera motiu d'alegria". "L'intent de linxament a un càrrec electe municipal sense més motius que la seva ideologia i la banalització d'aquests fets constitueixen un paradigma inacceptable", ha assegurat Téllez en un comunicat, en què avisa de la intenció d'"atacar i atemorir" aquells qui pensen diferent d'Albiol.

El regidor badaloní també ha demanat als companys de partit d'Albiol "algun gest de condemna" a les actituds de "banalització de la violència" que ha fet el líder popular. En aquest sentit, en el text presentat a la fiscalia, Téllez assegura que la piulada d'Albiol és una "incitació a l'odi, la discriminació i la violència que infringeix valors superiors com la no discriminació per raó d'ideologia" i denuncia que Albiol vol "destruir la pluralitat i convertir la convivència, la cohesió i la llibertat en fractura".

A més, explica que no es tracta d'un "fet aïllat" i recorda els seguidors "violents" de l'equip Young Talent de Badalona, que "utilitzen el camp de futbol com a aparador dels seus actes violents i de difusió del discurs d'odi". "Ja en el passat aquesta persona va protagonitzar actes violents i per això considero que la piulada no es pot deixar passar com a anècdota", ha afirmat Téllez.

stats