ELECCIONS MUNICIPALS
Política 30/07/2014

Guanyem ja debat els principis ètics de la candidatura amb ICV, EUiA, Procés Constituent i Podem

L'espai que inclou la CUP no ha pogut participar a la primera reunió però podria assistir a les properes trobades

Ara
2 min

BarcelonaDiverses forces polítiques ja treballen en la candidatura unitària per a les eleccions municipals Guanyem Barcelona, que va impulsar, entre altres, l'exportaveu de la PAH Ada Colau. En concret, dilluns es van reunir representants d'ICV, EUiA, Procés Constituent, Podem i Partit X, segons informa la plataforma en un comunicat, i van començar a debatre a l'entorn dels "elements que hauria d'incloure un contracte ètic entre els representants polítics i els representats", i que haurà d'aprovar Guanyem.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

No va participar a la reunió, però, la Trobada Popular Municipalista, l'espai impulsat per la CUP per configurar una candidatura rupturista a Barcelona. Aquesta formació ja va avisar que no veia convenient incloure en aquesta llista "persones responsables del model Marca Barcelona", motiu pel qual la CUP va instar Guanyem a reconsiderar la participació d'ICV en aquest espai. Tot i això, Guanyem apunta que la Trobada "ha estat convidada però no ha pogut participar" a aquesta reunió, però espera "que pugui fer-ho a la següent".

Sigui com sigui, les forces que van assistir a la reunió ja han "començat a preparar l'organització d'unes primeres jornades obertes a tothom sobre el codi ètic que han d'adoptar els diferents agents que formin part de la confluència". "Estem segurs que sense un compromís ètic en la gestió de la vida política (limitació de sous, eliminació de privilegis, no concentració de càrrecs, transparència i rendiment de comptes, etc.) no sortirem d'aquesta crisi provocada per l'oligarquia del poder i que ens ha enfonsat", afirma el comunicat.

En tot cas, la candidatura subratlla l'èxit de les assemblees de barris que s'estan celebrant, "on la recepció de la hipòtesi que proposa Guanyem agafa cos i aconsegueix cada vegada més suport social". Així, ja ha aconseguit la signatura de 26.000 persones, a prop ja de les 30.000 que es van fixar com a objectiu tenir al setembre per tirar endavant la proposta.

stats