Política 17/12/2014

Un particular "usurpa" el nom de Guanyem Barcelona

Un regidor de Santa Maria de Palautordera va registrar el nom dos dies abans que es constituís Guanyem Barcelona i el Ministeri de l'Interior li ha donat la raó. Si cal, Guanyem diu que valorarà canviar de nom per anar a les eleccions municipals

Europa Press
1 min

BarcelonaGuanyem Barcelona ha alertat que un particular ha "usurpat" el nom de la candidatura al registrar dos dies abans que aquesta es constituís com a partit, ja que per passar d'associació a formació política i validar el projecte es van proposar aconseguir abans 30.000 firmes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa aquest dimecres, els portaveus de guanyem Barcelona, Ada Colau i Jaume Asens, han explicat que el Ministeri de l'Interior ha donat la raó a aquest particular, Julià de Fabián López, número u de la plataforma Hartos.org i regidor a de Santa Maria de Palautordera (Barcelona).

Colau ha dit que abans d'anar als jutjats, esgotaran la via administrativa, i si el conflicte no se soluciona abans de les municipals poden concórrer fins i tot amb un altre nom: "Es pot adoptar, perquè l'important és la candidatura".

De fet, aquest no és el primer cop que Guanyem es troba en aquesta situació. Un assessor del PP a l'Ajuntament de València ja va registrar a l'Oficina Espanyola de Patents i Marques les marques Guanyem Barcelona i Guanyem València.

stats