ELECCIONS MUNICIPALS
Política 14/01/2015

L'oferta de llista de Guanyem: tres llocs de sortida a ICV-EUiA i dos a Podem, segons Catalunya Plural

Les negociacions s'haurien de tancar aquesta setmana, i el número dos, després d'Ada Colau, seria Gerardo Pisarello, malgrat que els ecosocialistes també pugnarien per aquest lloc

Ara
2 min
Iglesias i Ada Colau es van reunir ahir i van coincidir a afirmar que la “revolució democràtica” s’obre pas a l’Estat i a Barcelona.

BarcelonaLes negociacions entre les formacions que aspiren a confluir en Guanyem es troben en una setmana culminant i, de fet, haurien d'estar a punt de resoldre's, segons ha avançat Catalunya Plural. L'oferta que hauria posat sobre la taula la formació impulsada per Ada Colau passaria per situar l'exportaveu de la PAH de cap de llista i, com número dos, el jurista i activista Gerardo Pisarello –membre de Procés Constituent que havia d'anar a les llistes d'EUiA a les europees, tot i que hi va renunciar–. El número tres seria per a ICV, el quatre l'ocuparia l'advocat Jaume Asens –membre de Guanyem, Procés Constituent i de la cúpula estatal de Podem–, i els cinc llocs següents se'ls repartirien un membre d'ICV, un d'EUiA, un de Podem i dos independents de Guanyem.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta proposta de Guanyem pretén ser de consens, i per això els noms que posa sobre la taula aspiren a rebre el suport dels diversos partits. Tot i això, segons Catalunya Plural, ICV encara vol ocupar el segon lloc de la candidatura, una posició per a la qual sonarien la coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats; l'actual regidora Janet Sanz, o la portaveu dels ecosocialistes i diputada al Congrés, Laia Ortiz.

L'última reunió entre les parts hauria estat dimarts, i tot i que aquest dimecres una trobada plenària extraordinària havia de sotmetre a votació dels membres de Guanyem la proposta acordada, s'hauria anul·lat. Un cop els integrants de la candidatura li donin ple suport, el cap de llista o tota la llista podria sotmetre's a primàries.

stats