Política 26/07/2017

La Guàrdia Civil també cita a declarar el coordinador del Pacte pel Referèndum, Joan Ignasi Elena

L'operació s'emmarca en la investigació del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona arran del cas Santi Vidal

Ara
1 min
Joan Ignasi Elena, portaveu del Pacte pel Referèndum.

BarcelonaLa Guàrdia Civil ha citat a declarar el coordinador del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena, en el marc de la instrucció del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona sobre l'organització del referèndum, segons ha avançat 'Nació Digital' i ha pogut confirmar l'ARA. Elena serà un testimoni més que haurà de passar per la comissaria de l'institut armat, després que aquest dimarts ja ho hagin fet dos alts càrrecs del Govern: el secretari general de Presidència, Joaquim Nin, de qui la Guàrdia Civil veu "indicis de criminalitat", i el director general d'Atenció Ciutadana de la Generalitat, Jordi Graells.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'exdiputat del PSC al Parlament declararà aquest dijous al matí en representació de tota l'executiva del Pacte, de la qual havien estat citats tots els seus membres. Com que dos d'ells s'hi han negat per voluntat pròpia, han decidit que ho faci qui ha sigut el portaveu de l'entitat, que és advocat de professió. Un cop Elena hagi declarat, l'executiva del Pacte es reunirà.

La citació d'Elena té a veure amb la investigació que està fent el jutge de la web del Pacte Nacional pel Referèndum, entre altres aspectes vinculats al referèndum, iniciada arran de les declaracions del jutge Santi Vidal, on assegurava que la Generalitat havia obtingut il·legalment les dades fiscals dels catalans. El 29 de juny el cos ja va interrogar membres de l'empresa que van elaborar la web del Pacte i aquest dimecres ho ha fet Nin, que va donar el vistiplau de la compra del domini de la web de l'entitat sobiranista.

stats