Política 05/06/2018

Presó incondicional per als nois d'Altsasu detinguts aquest dimarts

Són quatre dels joves que estaven en llibertat provisional i que van ser condemnats a entre 9 i 13 anys de presó

Ara
1 min
Operació de la Guàrdia Civil a Altsasu

BarcelonaJon Ander Cob, Aratz Urrizola, Iñaki Abad i Julen Goikoetxea entraran a la presó després que l'Audiència Nacional n'hagi ordenat l'ingrés immediat. Els nois van ser condemnats a penes d'entre 9 i 13 anys de presó arran de la baralla en un bar de la localitat navarresa que va tenir lloc el 15 d'octubre del 2016 a la matinada, però fins ara estaven en llibertat provisional. Tal com han avançat les famílies des del seu compte oficial a Twitter, l'institut armat els ha detingut aquest matí. L'altra condemnada a dos anys de presó, Ainara Urkijo, no l'han detingut.

Seguint la petició de la fiscalia, l'Audiència Nacional ha ordenat la detenció dels quatre nois, que estaven citats aquest dimarts en virtut de l'article 505 de la llei d'enjudiciament criminal per abordar la seva situació processal, però finalment s'ha procedit a detenir-los arran del "risc de fuga".

Els altres condemnats, Adur Ramírez de Alda, Jokin Unamuno i Oihan Arnanz, ja són a la presó des de fa més d'un any i mig. Després de la detenció dels joves, familiars i veïns de la localitat navarresa s'han concentrat davant l'Ajuntament com a mostra de rebuig. A les 20.00 s'ha convocat una concentració a la plaça del Castillo de Pamplona.

stats