L'AUSTERITAT DE L'ESTAT
Política 27/05/2012

La despesa en vacances pagades per a la Guàrdia Civil es duplica durant la crisi

L'Estat dedica 30 milions d'euros al pla d'acció social de 'la Benemérita', mentre Mas ha suspès aquest 2012 el pla equivalent dels empleats públics catalans

Roger Tugas
1 min
Presentació de 48 nous agents de la guàrdia civil en pràctiques a Cantàbria

BarcelonaArtur Mas critica que, mentre el Govern ha optat per retallar el sou i eliminar alguns drets dels empleats públics, l'executiu espanyol hagi optat per no tocar aquestes partides i passar les tisores per altres despeses. I, efectivament, la crisi ha estat bastant respectuosa amb alguns funcionaris estatals, sobretot amb els que depenen del ministeri de Defensa. Així, mentre el pla d'acció social dels empleats públics catalans s'ha suspès enguany com a mesura d'austeritat, el pla de la Guàrdia Civil ha passat d'estar dotat amb un pressupost de 12 milions el 2006 a un de 30 milions per aquest 2012. I una de les partides que ha crescut més ha estat la del lloguer d'apartaments estiuencs per als membres del cos, que per al 2012 i 2013 preveu un cost de 2,2 milions d'euros. Entre 2005 i 2006, aquesta despesa no arribava a l'1,1 milions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

ERC està preparant iniciatives al Congrés i al Parlament per anul·lar o frenar el que consideren "despeses supèrflues de l'Estat". Entre aquestes, per exemple, hi ha més de 150.000 euros per a roba interior verda per als soldats de la base de Torrejón de Ardoz.

Podeu llegir la informació sencera a l'ARA PREMIUM.

stats