Política 29/08/2014

El jutge investiga el robatori d'una estelada amb un cotxe de l'Estat a Vilobí d'Onyar

Un veí va apuntar la matrícula i els investigadors van descobrir que és "reservada". L'Ajuntament ha denunciat els fets

Ara
2 min

BarcelonaUn jutge investiga el robatori d'una estelada a Vilobí d'Onyar (Selva) amb un cotxe de l'Estat. Els fets van passar la matinada del diumenge. Uns desconeguts van despenjar l'estelada del consistori que hissa del pal que hi ha a la rotonda d'entrada al poble. Un veí ho va veure, va apuntar la matrícula del cotxe i va posar la denúncia, que ja està en mans del jutjat d'instrucció de Santa Coloma de Farners. Quan els investigadors la van introduir al sistema que permet saber qui n'és l'amo es van adonar que era "reservada". Va ser aleshores quan es va saber que el cotxe pertany a l'estat espanyol. El diari 'El País', que va avançar la notícia, assegura que es tracta d'un cotxe de la Guàrdia Civil. Altres mitjans, com el Diari de Girona o El Punt, parlen d'"un cotxe de l'Estat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcaldessa, Olga Guillem, ha explicat a l'ACN que els fets han quedat enregistrats a les càmeres situades al camp de futbol municipal. Ha dit que dues persones van baixar d'un Citroën C1 de color fosc, es van enfilar per despenjar la bandera i se la van emportar.

El regidor de Governació, Salvador Martí, va presentar aquest dijous la denúncia per "falta de furt" amb les dades que va aportar el veí com a testimoni dels fets i també les imatges del vídeo.

El valor de la bandera robada, que es trobava hissada en un pal situat a una rotonda del municipi, puja a 80 euros. Aquest matí de divendres un regidor del consistori ja ha col·locat de nou una estelada al mateix emplaçament.

La Guàrdia Civil es posa a disposició del jutjat

La Guàrdia Civil s'ha posat a disposició del jutjat de Santa Coloma de Farners. Segons assegura el cos en un comunicat, no tenen coneixement oficial dels fets i se n'han assabentat per informacions periodístiques. El cos afegeix que no ha rebut "cap tipus de requeriment" per part del jutjat de Santa Coloma de Farners i si s'escau, segons apunta, s'iniciarà la corresponent investigació per identificar els presumptes autors del furt i es depuraran "responsabilitats disciplinàries".

stats