Publicitat
Publicitat

La Guàrdia Civil es creu els agents i no investiga l'agressió lingüística al Prat

El Govern, CiU, ICV-EUiA, ERC i SI pressionen perquè s'aclareixin els fets i es prenguin mesures, però l'Estat encara evita pronunciar-se

El cas de l'advocat que divendres va denunciar agressions a l'aeroport del Prat per respondre en català a dos guàrdies civils ja té investigació interna al cos, però no pel conflicte lingüístic, que és obviada, sinó per la versió dels agents, que afirmen que el denunciant va insultar-los i es va negar a identificar-se, segons han confirmat a l'ARA fonts de la Guàrdia Civil. L'advocat ja va explicar el dia dels fets que quan els agents el van veure trucar als Mossos el van denunciar a ell per cobrir-se les espatlles. Aquesta versió, a més, no la qüestionen ni el ministeri d'Interior, dirigit pel català Jorge Fernández Díaz, ni per la delegada del govern central a Catalunya, María de los Llanos de Luna, que ahir no va voler rebre els tres diputats d'ERC a Madrid ni els tres de SI al Parlament.

Per contra, el Govern ja està fent gestions per reclamar que s'aclareixin els fets i que es prenguin mesures si es confirma la vexació lingüística. Igualment, CiU, ICV-EUiA i ERC estan impulsant iniciatives a nivell europeu, estatal i català per exigir que no es vulnerin els drets dels catalanoparlants.

Podeu llegir la informació completa a l' ARA PREMIUM.

La veu del poble

Més continguts de