Política 18/05/2018

Els guàrdies civils desplegats l'1-O cobraran a la nòmina de maig fins a 400 euros menys

Consideren que la reducció "castiga" els agents que "amb prou feines van descansar un dia a la setmana" durant l'operació Copèrnic

Ara
1 min
Els manifestants han col·locat una urna davant dels agents de la Guàrdia Civil que custodiaven la porta d''El Vallenc'

BarcelonaL'Associació Unificada de Guàrdies Civils ha denunciat que els més de 3.000 agents desplegats a Catalunya la tardor passada per frenar el referèndum de l'1-O han patit una reducció d'entre 100 i 400 euros a la nòmina de maig per un "despropòsit administratiu". Els agents van cobrar erròniament dues compensacions que no eren compatibles, segons han explicat fons de la Guàrdia Civil. "Una absurditat", denuncien els agents, que no s'havia fet efectiva fins a aquest mes. "Hi ha cap altra manera de denigrar els guàrdies civils a Catalunya?", es queixen en un tuit.

En un comunicat, l'associació majoritària de guàrdies civils a l'Estat assegura que el cos sent "impotència i indignació" per una reducció en el sou que consideren que "castiga" els policies, que, per contra, "amb prou feines van descansar un dia a la setmana" i van treballar "sota unes condicions duríssimes d'estrès i exigència" durant el desplegament de l'operació Copèrnic a Catalunya.

stats