Política 12/10/2019

Guàrdies Civils denuncien "precarietat" a Catalunya: 28 euros al dia i habitacions compartides entre 7 agents

Critiquen la manca de previsió en el desplegament per la proximitat de l'anunci de la sentència de l'1-O

Efe
1 min
Un agent de la Guàrdia Civil al port de Barcelona en una imatge d'arxiu

BarcelonaL'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) ha denunciat que el desplegament de 2.000 agents a Catalunya s'ha dut a terme amb "improvisació i condicions precàries", com va passar fa dos anys en l'operatiu per al referèndum de l'1 d'octubre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'operació coincideix amb el segon aniversari del referèndum i la proximitat de l'anunci de la sentència del judici al Procés, segons explica AUGC en un comunicat, en el qual afegeix que, tot i ser coneguda amb antelació, a dotzenes d'agents se'ls ha ordenat el desplaçament fins a Catalunya amb només 48 hores d'anticipació.

Aquesta associació, majoritària a l'institut armat, exposa que el dispositiu es durà a terme en sis fases i que inclou personal de diverses especialitats i províncies, on s'han hagut de cancel·lar vacances, permisos o s'ampliaran les hores de servei.

No obstant això, li dona suport davant un possible risc d'alteració de l'ordre públic i per garantir el manteniment de la seguretat ciutadana i l'ordenament constitucional, però critica la "improvisació, la manca d'informació i contacte amb els agents, així com les pèssimes condicions i el risc que comporta aquesta missió".

Així, assenyalen que un guàrdia civil rebrà "la minsa quantitat" de 28 euros al dia per a la seva manutenció, i que, pel que fa a les condicions d'allotjament, es donen situacions en què fins a set agents comparteixen un mateix espai.

També afegeixen que, un cop a Catalunya, els desplaçats no coneixen la seva jornada laboral pel que fa a hores setmanals, descansos, ni el temps que seran fora de casa seva.

stats