Política 05/09/2019

Pep Guardiola tornarà al Parlament per al lliurament de la medalla d'honor a Oscar Camps i Carola Rackete

L'entrenador del Manchester City va rebre la mateixa medalla el 2011

Ara
1 min
Pep Guardiola durant la sessió de fotografies per l'ARA.

BarcelonaEl Parlament lliurarà dimarts vinent la seva medalla d’honor a Carola Rackete i Oscar Camps, però els guardonats hauran de compartir el protagonisme de l'acte amb un nom sorpresa que s'ha donat a conèixer avui: Pep Guardiola. La cambra catalana ha informat que l'entrenador del Manchester City serà l'encarregat de fer la glossa dels dos guardonats. Així doncs, prendrà la paraula per explicar la trajectòria del director de Proactiva Open Arms i de la capitana del vaixell de l’ONG alemanya Sea-Watch, Carola Rackete. Els dos, símbols de la lluita al Mediterrani en defensa del refugiats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

No serà la primera vegada que l'exentrenador del Barça va al Parlament. Ell mateix va ser guardonat, el 2011, amb la medalla d'honor, precisament el dia que va pronunciar el famós "Ben d'hora, ben d'hora, ben d'hora". "Si ens aixequem ben d'hora, però ben d'hora, ben d'hora, ben d'hora, i sense retrets ni excuses i ens posem a pencar, creieu-me que som un país imparable", va dir.

L'acte de dimarts vinent el conduirà la periodista Raquel Sans, comptarà amb una actuació de Joan Dausà –que interpretarà 'Com plora el mar'– i s'emetran imatges d'un vídeo produït per Televisió de Catalunya sobre la tasca humanitària de Sea-Watch i Proactiva Open Arms.

stats