Política 21/12/2011

Guardiola, al documental sobre Òmnium: "La veu d'un poble és molt més forta que qualsevol tribunal"

El tècnic del Barça intervé en un reportatge sobre els 50 anys de l'entitat juntament amb molts d'altres personatges de la política i la cultura catalanes. És gairebé inèdit sentir-lo parlar de política i en aquest cas fa una excepció

Ara
2 min
Pep Guardiola, en el documental '#Omnium50A'

Barcelona"La veu d'un poble sempre és molt més forta que qualsevol tribunal. Després que el poble hagi decidit sobiranament, sempre és xocant que quatre persones puguin decidir [per un poble]. Per molt constitucional o inconstitucional que sigui [el tribunal], la veu d'un poble és superior a qualsevol altra cosa. Això és la democràcia en la màxima expressió". Són paraules de Pep Guardiola en el documental '#Òmnium50A', que aquest dimarts a la nit ha emès TV3 en el programa 'Sense ficció'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel tècnic del Barça, Catalunya és "un país culturalment fort, amb grans cuiners, actors i actrius, poetes, escriptors, músics". "En tot som uns cracs. Quan un país té això és viu, té salut, és sa", ha afegit.

Tal com ho veu ell, en unes declaracions que han anat més enllà que altres vegades, ha advertit que "la societat catalana és molt oberta i hi ha gent que voldria tenir el dret de poder decidir què vol ser el poble, volen decidir i potser decidirien que volen que seguim com som fins ara, per això és tan meravellosa la democràcia", ha argumentat en defensa del dret a decidir.

I en referència a la manifestació convocada per Òmnium Cultural el 10 de juliol de 2010, després de la sentència de l'Estatut, ha assegurat que "és important que una entitat pugui posar sobre de la taula aquest tema i que el poble pugui expressar-se". "El famós dia 10A, tal com va anar, amb tanta gent, vol dir que la societat és viva, es plena, és forta", ha conclòs.

En el mateix documental, que arrenca explicant la fundació d'Òmnium Cultural ara fa 50 anys, s'entrevisten molts personatges de la cultura i la política catalanes: s'hi ha pogut veure Salvador Cardús, Toni Soler, Joaquim Nadal, Jordi Pujol, Lluís Llach, Empar Moliner i molts d'altres. Les paraules de Guardiola, però, són inèdites perquè no parla de política en públic, d'entrada perquè des que és entrenador del primer equip del Barça no fa entrevistes i a les rodes de premsa parla de futbol i del Barça.

stats