Política 02/09/2015

Alfonso Guerra acusa Mas d'encapçalar "una mena de cop d'estat"

L'exvicepresident del govern espanyol crítica la manca de reacció del PP i titlla de "pusil·lànimes" els que rebutgen aplicar el 155 de la Constitució

Europa Press
1 min
El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, conversa amb el diputat socialista Alfonso Guerra al Congrés / EFE

MADRIDL'exvicepresident del govern espanyol i exnúmero dos del PSOE amb Felipe González, Alfonso Guerra, ha considerat que el president de la Generalitat, Artur Mas, està duent a terme "una mena de cop d'estat a càmera lenta".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un article de la revista 'Tiempo' recollit per Europa Press, critica la falta de reacció del govern del PP i dels "pusil·lànimes" que reneguen de l'article 155 de la Constitució, així com la responsabilitat de l'esquerra catalana i la "complicitat" dels sindicats amb el sobiranisme.

Guerra escriu que les autoritats catalanes tenen "la complaença dels partits polítics, els mitjans de comunicació, els sindicats i la patronal i fins d'alguna entitat esportiva", en al·lusió al FC Barcelona.

Es tracta "d'un veritable monument a la covardia", del qual fa protagonista Mas, que té "embargades totes les seus del seu partit per la corrupció" i que "evita retre compte de la seva pèssima gestió com a governant" fent "un salt al buit amb la imperdonable conseqüència de llançar pel precipici a tot el poble català", i afegeix que "fugir cap endavant és la més execrable forma de covardia".

A més, mostra la seva inquietud per la falta de resposta del govern del PP i del conjunt de la societat, segons ell: "¿Podem imaginar que el president d'un land alemany o el d'una regió francesa anunciés la independència? Aquest president no es podria mantenir en el lloc més enllà de 24 o 48 hores".

"És a dir, que estem davant l'anunci d'un autèntic cop d'estat que escindiria una part de la nació, i els nostres polítics i intel·lectuals estan preocupats perquè el govern pugui reaccionar a un acte de secessió", diu.

stats