Política 03/07/2019

Guerra de la dreta al Twitter: Vox li diu "acollonit" a Rivera i Cs respon amb un vídeo de la cançó "Loco Vox"

L'extrema dreta ataca contra el veto de la formació taronja, que els necessita a Madrid i Múrcia

Germán Aranda
2 min
Santiago Abascal, Pablo Casado i Albert Rivera, a la manifestació de Colón el febrer passat

MadridPuja la temperatura a la dreta espanyola. Mentre Ciutadans es continua negant a negociar amb Vox per formar governs a Múrcia i Madrid, on necessiten els seus vots, aquest dimecres les diferències entre els dos partits han pujat de to a Twitter.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot ha començat quan Fran Hervías, secretari d'organització del partit taronja, ha acusat Vox de "paralitzar les institucions alineant-se amb Podem i PSOE" per la votació contra la investidura del popular Fernando López Miras a Múrcia, que l'extrema dreta va decidir pel veto de Cs a pactar les condicions que demana Vox, que impliquen una retallada de drets als col·lectius LGTBI i als immigrants sense regularitzar. "Pedro Sánchez i Pablo Iglesias deuen estar encantats amb els seus nous socis", deia el primer tuit de la polèmica.

La resposta de Vox utilitzava un llenguatge (encara) més ofensiu que de costum en l'intercanvi de retrets diari de l'arena política. "El súmmum de les penques. Digues a l'acollonit del teu cap que es deixi estar de cordons sanitaris i de llepar-li el cul a Macron i que us permeti asseure-us en una taula i arribar a acords com gent normal. I si no, pacteu amb el PSOE, que és el que voleu".

La resposta final de Ciutadans ha sigut tuitejar el fragment d'un videoclip del grup Locomía cantant 'Loco Vox'. Fa menys d'un mes, però, es van posar d'acord per incloure algunes de les peticions de l'extrema dreta en els pressupostos d'Andalusia, pels quals necessitaven els vots del partit d'Abascal.

L'últim a sumar-se al diàleg a les xarxes, però com a pacificador, ha estat el PP de Madrid, que els ha preguntat: "Què us sembla si deixem d'insultar i treballem perquè el socialisme no governi a Madrid?". Des de fa unes setmanes, al PP defensen que el centre polític és entre Ciutadans i Vox. Ells presumeixen de parlar amb tots dos i que, per tant, diuen que són el centre.

stats