Publicitat
Publicitat

De Guindos compareixerà al Congrés per explicar el rescat europeu però no posa data

El PP justifica que Rajoy no ho farà fins al juliol, després del Consell Europeu de finals de juny

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, sol·licitarà comparèixer al Congrés per explicar la decisió del Eurogrup de concedir a la banca espanyola una línia de crèdit de fins a 100.000 milions d'euros, segons ha avançat avui el portaveu del grup popular, Alfonso Alonso. En roda de premsa a la cambra baixa després de la reunió de la Junta de Portaveus, Alonso ha justificat que el president del Govern no hagi de comparèixer fins al juliol, després del Consell Europeu que se celebrarà a finals d'aquest mes, però ha anunciat que De Guindos sí que anirà al Congrés, encara que no ha donat dates perquè la seva agenda a l'exterior, com la de Mariano Rajoy, és "complicada".

Rajoy i De Guindos participaran el 18 i el 19 de juny a la cimera del G20 que se celebrarà a Los Cabos (Mèxic) i després el ministre d'Economia, segons ha apuntat Alonso, té previst viatjar a Nova York ia Washington "per defensar els interessos nacionals ". "El primer dia que estigui a Espanya ha de venir al Parlament", ha apuntat Alonso, que ha recordat que De Guindos ha comparegut ja en cinc ocasions al Congrés. Respecte a la presència del cap de l'Executiu al Congrés, el portaveu popular ha volgut deixar clar que Rajoy "vol comparèixer i compareixerà". Tot i això, ha subratllat que, segons ell, el lògic és que ho faci quan hagin aclarit qüestions de gran importància en les diferents reunions internacionals en les quals participarà el president del Govern al llarg d'aquest mes. En aquest sentit, ha recordat que d'aquí a final de mes assistirà a la reunió a Mèxic del G20, al cim Riu +20, ia la trobada a quatre bandes amb França, Alemanya i Itàlia a Roma, previ a la Cimera Europea de Brussel · les dels propers 28 i 29 de juny.

A més, ha posat en relleu que també es produiran esdeveniments molt rellevants, com les eleccions a Grècia d'aquest diumenge, o la setmana que, "quan coneguem les dades de les auditories" encarregades a dues agències independents amb la xifra exacta de la recapitalització que necessita el sistema financer espanyol.

Alonso ha criticat l'actitud de l'oposició, especialment del PSOE, en demanar cada setmana la compareixença de Rajoy. "La pregunta que s'ha de fer el senyor Rubalcaba", ha ironitzat Alonso, "és per què un senyor de Finlàndia creu a Espanya més que ell", en referència a les declaracions de Ollie Rehm, comissari d'Afers Econòmics i vicepresident de la Comissió Europea, en què ha defensat la capacitat del nostre país per tirar endavant. "Són paraules que m'agraden", ha subratllat el portaveu popular, "que denoten un compromís per part dels nostres socis i de la Unió Europea" davant la posició adoptada pel PSOE de "donar pàbul als rumors, de viure al rumor, una posició que no és de responsabilitat ".


21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT