Política 13/03/2017

De Guindos, convençut que la independència de Catalunya és impossible perquè "ni els sobiranistes se la creuen"

El ministre d'Economia assegura que "s'acabarà imposant la racionalitat" i evita valorar la inhabilitació de l'expresident Artur Mas

Júlia Manresa
1 min
Luis de Guindos / AFP

MadridEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, té clar que la independència de Catalunya és impossible. Així ho ha dit diverses vegades en un dinar amb periodistes aquest dilluns a Madrid, on el titular d'Economia ha assegurat que "és impossible perquè ni els mateixos sobiranistes se la creuen". A més, el ministre també està convençut que a Catalunya li anirà millor dins d'Espanya i que un altre dels motius pels quals la independència és inviable és perquè Catalunya no pot quedar fora de l'euro.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta és la resposta que ha donat De Guindos davant la pregunta sobre si la inhabilitació de l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, per dos anys, donada a conèixer aquest matí pel TSJC, dificultaria encara més el diàleg amb Catalunya. Primer, el ministre ha assegurat que no entraria a fer valoracions sobre una sentència perquè "respecta totes les sentències". Però tot seguit De Guindos ha insistit que el diàleg amb Catalunya "està obert per parlar de tot" i, sobretot, perquè "la independència no es donarà". El titular d'Economia del govern de Mariano Rajoy considera que "no té cap sentit" i que, per tant, "s'acabarà imposant la racionalitat".

El ministre també ha assegurat que s'haurà de parlar de finançament i que el nou sistema que Montoro ha deixat en mans d'una comissió d'experts (de la qual Catalunya no ha volgut formar part) podrà incloure marcs diferenciats per a Catalunya, però "igual que per a Castella i Lleó o les Canàries", ha apuntat.

stats