POLÍTICA
Política 01/01/2014

De Guindos creu que "cap inversor racional" veu possible la secessió de Catalunya

Diu que la convocatòria d'una consulta per al 9 de novembre, que no considera ni viable ni possible, no afectarà la recuperació econòmica

Efe
1 min

MadridEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, no creu que la consulta d'autodeterminació de Catalunya el 9 de novembre pugui afectar la recuperació econòmica i opina que "en aquest moment, no hi ha cap tipus d'inversor racional que consideri que pot haver-hi un procés secessionista a Catalunya". En una entrevista a la Cadena SER, Guindos diu que els inversors i els agents econòmics fan les seves projeccions de futur amb "hipòtesis raonables i viables", i aquestes "no tenen en consideració escenaris irrealitzables i inviables".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

No obstant això, De Guindos diu que és conscient que hi ha una desafecció, "i negar-ho seria irreal", però també considera que "aquesta desafecció es cura amb diàleg i dins de la legalitat".

Entre la integració i la desintegració

El ministre insisteix que en aquest assumpte "la política té la solució". El titular d'Economia afegeix que els processos d'integració econòmica donen lloc a prosperitat, i els de desintegració, a empobriment, cosa que "tothom vol evitar".

stats