Política 07/02/2012

Guindos parlarà amb la banca per minimitzar el cost social del desnonament

El ministre d'Economia ha assenyalat entre els seus principals preocupacions l'atur, els joves que han de marxar per trobar feina i també els desnonaments

Efe
1 min

MadridEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha anunciat aquest dimarts que es posarà en contacte amb la banca per buscar fórmules que "minimitzin el cost social" que tenen els desnonaments, perquè "la pitjor situació és la d'algú que perd casa seva".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, en la seva compareixença en la comissió d'Economia del Congrés, ha insistit que ni el govern espanyol ni tampoc a la banca estan interessats en que es produeixin aquests desnonaments, que s'han disparat amb la crisi i han portat a milers de famílies a perdre els seus cases i a mantenir el deute hipotecari amb el banc.

Guindos ha assenyalat entre els seus principals preocupacions l'atur, els joves que han de marxar d'Espanya per trobar feina i també els desnonaments, i per això parlarà d'aquest assumpte amb la banca.

Alhora, ha defensat les finalitats de la seva reforma financera i ha mostrat la seva confiança que millorarà el finançament a l'economia, perquè ara mateix, ha dit, "el crèdit està caient en xifres properes al 10%". Encara que no ha aclarit si aquest percentatge, que duplica el que apareix en les estadístiques oficials, es refereix a una partida en concret del crèdit, com podria ser el finançament a empreses i particulars.

Oligopoli bancari

El ministre també ha negat que la nova reforma financera hagi de tenir conseqüències nefastes sobre la competència davant l'advertència d'alguns diputats de caure en un oligopoli bancari.

En paraules del ministre, igual que el crèdit, la competència només pot millorar perquè "el pitjor" és el d'ara, que hi ha entitats "que llangueixen i no donen crèdit", de manera que en el futur la situació només pot anar a millor.

stats