NOVES IMPUTACIONS A LA TRAMA GÜRTEL
Política 08/02/2012

Imputat el “número dos” de la trama Gürtel per irregularitats durant la visita del Papa a València

Se l'acusa de cometre delictes contra la hisenda pública i de falsejament de documentació mercantil

Ara
1 min

BarcelonaL'Audiència Nacional ha imputat aquest dimarts onze persones, entre elles Pablo Crespo, “número dos” de la trama Gürtel i a la direcció de Teconsa, per l'adjudicació dels contractes de la Radiotelevisió Valenciana (RTVV) durant la visita del Papa a València, en la V Trobada Mundial de les Famílies, el juliol del 2006.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El jutge Pablo Ruz imputa els acusats per cometre delictes contra la hisenda pública a través de la subcontractació de serveis a Impacto Producciones, Apogee Telecomunicaciones i Sirius Show Equipment, amb una factura total d'1.242.690 euros, en què Teconsa podria haver deixat d'ingressar diverses quantitats a hisenda. Les quantitats presumptament defraudades serien la quota d'IVA suportat –de 198.830 euros– i l'impost de societats de l'any 2006 –de 434.941 euros. A la llista d'imputats figuren Alejandra Andrea Beresovski i Noemí Márquez Castellano, administradores solidàries de Wild Electronic Design; Antonio Soler Dorado i Óscar Fragio Díaz, apoderat i gestor "real" de la mateixa societat. També s'acusa Jacobo Gordón, administrador únic de Castaño Corporated, i Ramón Blanco Balín, exvicepresident de Repsol YPF i apoderat de la societat, juntament amb Crespo. A més, s'està investigant un possible delicte de prevaricació i suborn per part dels antics responsables de Comunicació d'Aena Ángel López de la Mota Muñoz i José María Gavari Guijarro.

El magistrat ha ordenat practicar un estudi dels manuscrits trobats a la nau Easy Concept, en un polígon industrial de Madrid, perquè es comparin amb les respectives cal·ligrafies dels components de la trama Gürtel, Francisco Correa, Pablo Crespo i José Luis Izquierdo. Finalment, s'ha rebutjat un recurs de l'exsenador i extresorer del PP Luis Bárcenas, en el qual es discutia la competència del jutge Ruz per investigar els fets.

stats