PRIMÀRIES DEL PSC A BARCELONA
Política 05/02/2011

Hereu obre la porta a integrar Tura a la seva llista si guanya les primàries

En el primer cara a cara entre els dos aspirants a candidats del PSC per Barcelona, organitzat per La Vanguardia, Tura ha negat que utilitzi les primàries com a trampolí per situar-se per dirigir el partit o per ser candidata a la Generalitat. Hereu ha exhibit coneixement de la ciutat i ha dit que no s'ha sentit desautoritzat per la direcció, mentre que Tura s'erigeix en el referent de la veu crítica amb la cúpula del PSC

Redacció
1 min

BarcelonaJordi Hereu s'ha reservat per al final del primer cara a cara amb la seva contrincant a les primàries del PSC per a encapçalar la llista de les municipals a Barcelona, l'anunci que obre la porta a incloure-la a la seva llista en cas que els militants i simpatitzants socialistes el triïn per optar de nou a l'alcaldia. Tura li ha respost retreient-li que fos ell qui hagués dit primer que no té intenció de sumar-se a la seva llista si les primàries les guanya ella. "Jo he estat i sóc alcalde", ha afegit Hereu per justificar que no anirà a la llista de Montserrat Tura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mentre Hereu ha negat que s'hagi sentit "desautoritzat" per la cúpula del partit i ha reivindicat la seva obra de govern com a millor punt de partida per projectar el futur de la ciutat, Tura ha rebutjat que ella sigui la candidata triada per la direcció socialista. "A ningú li poden imputar una cosa així de forma tant irreal com a mi", ha afegit. És més, s'ha erigit en la persona que sovint ha "encapçalat la veu crítica" amb la direcció del PSC.

Jordi Hereu ha reconegut que li hagués agradat que les primàries es fessin amb més temps i no a tocar de les municipals. Ha exhibnit coneixement de la ciutat i la seva obra com a alcalde per reivindicar que la capital cxatalana té un bon model de convivència i ha posat en valor l'increment d'efectius policials durant el seu mandat. Montserrat Tura ha promès un criteri "unificat" en matèria de seguretat a tota la ciutat, s'ha mostrat oberta a una ecotaxa i ha promès tolerància zero amb el turisme de borratxera.

stats