Política 26/08/2012

Herrera replica a Junqueras que ICV vol ser "alternativa" a CiU

Els dirigents ecosocialistes descarten a les xarxes socials una coalició per la independència

Ara
2 min
Joan Herrera al ple del Parlament sobre el pacte fiscal / PERE VIRGILI

BarcelonaEl secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha explicat en declaracions a l'agència de notícies Europa Press que reprodueix el portal dels ecosocialistes que l'Assemblea del proper novembre servirà per posar les bases "per passar de ser oposició a l'alternativa d'esquerres al Parlament". ICV ha anunciat que "buscarà ampliar les seves bases incorporant desencantats del PSC i ERC, i ciutadans que no tenen referent polític i anhelen polítiques d'esquerres". És per això que, davant la demanda d'ERC d'una 'Syriza catalana', Herrera a ERC que "és incompatible amb anar del braç de CiU". I davant la deriva independentista que demana ERC, Herrera ha afirmat que en el context actual "no poden imposar-se elements d'exclusió" sinó que cal buscar fórmules que aglutinin al màxim de persones. "És per això que la nostra aposta és el dret a decidir. Hi ha molts passos a fer entre els independentistes, federalistes i confederalistes, i aquest punt de trobada és el dret a decidir", ha destacat Herrera.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Altres dirigents d'ICV, com Joan Coscubiela o David Cid, no s'han estat de contestar de forma contundent a través de Twitter a l'oferta d'ERC. El portaveu ecosocialista a Madrid ha fet notar en diverses piulades, algunes d'elles adreçades a diputats republicans a la cambra baixa, que CiU pacta sempre que pot amb el PP en els temes socials al Congrés i també en temes d'autogovern com ara la llei d'estabilitat, que obre les portes a la intervenció de Catalunya. Coscubiela ha contestat amb un "no gràcies" a l'oferiment mentre que Cid, director de treball i responsable de moviments socials, s'ha felicitat de "no veure mai Coscubiela en una llista amb Felip Puig" després de recordar en diverses piulades els casos de corrupció i les retallades del govern de Mas.

El seu homòleg d'ERC, Alfred Bosch, ha reconegut les diferències amb CiU però ha insistit a Coscubiela que és necessari fer amb ells una part del camí.

stats