Política 21/04/2015

Hisenda eleva a 715 els contribuents investigats per blanqueig o frau

Fins ara, se sabia que eren 705 les persones de qui se sospitava que havien regularitzat diners d'origen il·lícit

1 min
El director de l'Agència Tributària, Santiago Menéndez. EFE

El director general de l'Agència Tributària, Santiago Menéndez, ha anunciat que són ja 715 els contribuents investigats per indicis de blanqueig de capitals o per presumpte frau fiscal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquesta relació, encara que Menéndez no ho ha dit, s'inclou el nom del exvicepresident del govern espanyol Rodrigo Rato, una llista que va ser remesa per l'Agència Tributària (AEAT) al Servei Executiu de Prevenció i Blanqueig de Capitals (Sepblac).

En la compareixença davant la comissió d'Hisenda al Congrés, Menéndez ha destacat que hi ha hagut un increment de 10 contribuents en aquesta llista perquè Hisenda segueix investigant.

Així mateix, ha subratllat que l'Agència Tributària és una institució que treballa per a l'Estat i informa per seguir amb les actuacions que corresponguin. A més, ha incidit en què, tot i l'expectació creada per la seva compareixença, no pot referir-se a cap contribuent en concret.

Referent a això, Menéndez ha destacat que l'AEAT vetlla pel compliment de la legalitat i ha afegit que el debat polític no ha d'afectar la seva feia. Ha assegurat que és conscient que cada grup defensa els seus interessos però que Hisenda "només defensa els interessos dels espanyols".

Menéndez ha subratllat que l'Agència Tributària està obligada per llei a investigar, "amb discreció" i ha recalcat que tracta tots els contribuents per igual.

stats