Política 08/06/2012

Montoro ajorna l'aprovació del FROB autonòmic

El mecanisme per ajudar el deute de les comunitats encara no està llest, malgrat que Montoro ho va donar per fet la setmana passada

Efe
2 min

MadridFinalment, no està previst que el consell de ministres d'aquest divendres acabi aprovant els anomenats hispanobons –un nou mecanisme semblant al FROB però per ajudar les autonomies– tot i que el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ho va donar per fet la setmana passada. Des de l'executiu espanyol, però, asseguren que estarà a punt ben aviat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El cap del govern espanyol, Mariano Rajoy, presidirà la reunió que analitzarà l'evolució de la crisi a l'espera que l'FMI i els auditors internacionals fixin pròximament les necessitats de recapitalització de la banca espanyola.

A la reunió del consell, que es farà al Palau de la Moncloa, hi assistiran tots els membres del gabinet excepte, per raons d'agenda, dels titulars de Justícia, Interior i Ocupació.

Els ministres analitzaran les circumstàncies que han permès en els últims dies una certa recuperació de l'Íbex i una relaxació de la prima de risc, que s'ha situat per sota dels 500 punts bàsics.

El govern espanyol, que ahir va anunciar per boca del seu ministre d'Economia, Luis de Guindos, el nomenament de Luis María Linde com a governador del Banc d'Espanya, està a l'espera que el Fons Monetari Internacional i les consultores Oliver Wyman i Roland Berger presentin els seus informes sobre la banca.

Aquests documents serviran de base per calcular les necessitats de capital del sector.

Rajoy va refusar aquest dijous avançar una xifra sobre les necessitats de recapitalització de la banca espanyola i va assegurar que esperarà per fer-ho a les conclusions dels dos auditors internacionals i a les dades de l'FMI. Va explicar que una vegada es coneguin aquestes conclusions, es prendrà "la decisió que millor serveixi als interessos generals dels espanyols".

Sobre les diferents xifres (des de 40.000 milions fins a 100.000 milions) que s'estudien, va dir comprendre "que hi ha urgències informatives" i que es poden "fer apostes", però ha assegurat que ell "com a president del govern d'Espanya" no pot fer-ho fins que no tingui la xifra definitiva.

stats