Política 25/05/2011

Homs demana a l'oposició que s'abstingui per poder aprovar els pressupostos i ICV ja diu que votarà en contra

El diputat ecosocialista Joan Boada afirma que el seu grup "no serà còmplice de l'aprimament de l'Estat del Benestar" i titlla les declaracions del portaveu del Govern de "cíniques"

Redacció
2 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha demanat als grups de l'oposició una "abstenció generalitzada" per tirar endavant els pressupostos que l'executiu té previst aprovar la propera setmana. En una entrevista a RAC1, Homs ha demanat a la resta de partits que els "deixin fer allò que al país li convé que es faci". No obstant, el diputat d'ICV-EUiA i portaveu de la comissió d'Economia del Parlament, Joan Boada, ha avançat en un comunicat que el seu grup votarà en contra dels pressupostos "per responsabilitat" i ha titllat les paraules del portaveu del Govern, Francesc Homs, de "cíniques".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Boada ha denunciat que "qui hauria de mostrar responsabilitat és el Govern de la Generalitat" i ha afegit que, en canvi," abans d'aprovar els pressupostos ja està portant a terme retallades importantíssimes en educació, sanitat, habitatge, o serveis a la dependència que precisament estan afectant als sectors més vulnerables de la societat". El diputat ha sentenciat que ICV-EUiA "no serà còmplice de l'aprimament de l'Estat del Benestar". Boada ha criticat també, que CiU hagi desestimat "i fins i tot menyspreat" totes les propostes que la formació ecosocialista els ha posat damunt de la taula per evitar les "retallades socials", per la qual cosa ha assegurat que "els únics irresponsables" són els membres del Govern. "Per nosaltres el que és irresponsable i fins i tot immoral és que un Govern que s'omple la boca de defensar la contenció de la despesa elimini l'impost de successions com farà en el proper ple amb el suport del PP", ha afegit.

D'altra banda, el portaveu del Govern ha assegurat que l'executiu "agafa el toro per les banyes fent el que ningú volia dur a terme: retallar." Així, Homs ha ressaltat que "no demana a la resta de partits polítics que els aplaudeixin, sinó que els deixin fer i que no impedeixin la feina que li toca fer a un Govern responsable i que té vocació de situar Catalunya a la banda dels d'Europa que se'n surten".

stats