Política 20/01/2016

Homs demana a Felip VI que tingui amb la investidura més "neutralitat" que amb el procés

El portaveu de Democràcia i Llibertat trasllada que no pensa votar com a president ni a Mariano Rajoy ni a cap altre candidat del PP

Ferran Casas
2 min
Felip VI i Francesc Homs aquest dimecres a la Zarzuela / EFE

MadridUna trobada "cordial" però que ha servit també perquè cadascú fixés la seva posició en relació al procés. "Des del punt de vista polític és evident que estem a les antípodes", ha explicat el cap de files de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, sobre la seva audiència, d'una hora i mitja, aquest dimecres a la tarda amb el cap de l'estat, Felip VI. El polític nacionalista ha lamentat davant del rei "l'error" de que es negués a rebre la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per a que li comuniqués la investidura de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat. Ha avisat que amb ell no ha parlat de la negociació de la investidura del proper president espanyol "perquè a ell li toca ser neutral" malgrat que des d'alguns àmbits se li demana implicació i que de "les solucions" n'han de parlar els partits.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha explicat que ha posat "de manifest" davant el rei que l'agenda catalana és "un projecte molt sòlid" i ha fixat posició sobre la investidura. "De cap de les maneres investirem a Rajoy ni cap altre candidat del PP i ells ja ho saben també", ha indicat. Aquest serà el marc en el que es mouran: No al PP i predisposició a parlar amb la resta de grups per propiciar, arribat el cas, un canvi de govern tot i que DL "té el programa que té, que és fer la independència". En qualsevol cas la seva impressió és "que tot això va per llarg i que caldrà paciència i molt diàleg". Homs és dels que apunten, com Rajoy i Albert Rivera, que "no és bo repetir eleccions".

El portaveu nacionalista ha explicat que no canviaran de posició i que hi pot haver "solucions de signe molt diferent" tot i que no és ell qui ha de "portar la iniciativa" per conformar majories. Ha afirmat que no s'ha interessat per saber si el rei està o no disposat a rebre Puigdemont.

stats