ELECCIONS MUNICIPALS
Política 26/02/2011

Hereu fa una crida perquè "Barcelona no s'aturi" en la seva proclamació com a candidat

L'alcaldable socialista fa una crida a "guanyar la nova Barcelona" perquè la ciutat "sigui la punta de llança de la recuperació econòmica". Alerta del risc que guanyin els que creuen que Barcelona és un "subproducte" de Catalunya

S. Sabaté
2 min
Hereu

BarcelonaJordi Hereu ha dit el 'sí, vull'. L'alcalde de Barcelona ha acceptat formalment ser el cap de llista socialista de cara a les eleccions municipals del 22 de maig. L'alcalde de la ciutat ha estat proclamat aquest matí pel Consell de la Federació de Barcelona del PSC i ha refermat la seva voluntat que "Barcelona no s'aturi". "No vull que el Clínic ni les escoles es parin", ha remarcat Hereu, que ha advertit del risc de deixar la ciutat en mans dels que creuen que Barcelona és un "subproducte" de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

p { margin-bottom: 0.21cm; } L'alcaldable vol sumar "tota la força del debat de les primàries" per impulsar el projecte socialista. Creu que el procés que el va enfrontar a Montserrat Tura va ser "un instrument polític per debatre, però ara comença el combat". Als seus "només us demano un esforç: que la passió i la intensitat d'aquests quinze dies la posem durant tres mesos". Hereu vol sumar perquè, si no, diu que "Barcelona té el gran perill que es vulgui aturar", detallant que "alguns li estan trobant el gust a parar les coses", en clara referència a les retallades del govern de la Generalitat. "Si Barcelona algun dia és governada per la dreta, es pararà, s'alentirà, o algunes coses mai es faran. S'ha de lluitar molt perquè Barcelona no es pari", ha sentenciat. Per fer-ho, l'alcalde barceloní diu que "estic disposat a canviar el que faci falta"

Hereu vol que "Barcelona sigui la gran ciutat europea del sud d'Europa i la punta de llança de la recuperació de Catalunya i Espanya". Segons el batlle, cal "un alcalde plenament entregat a la ciutat", com assegura que és ell perquè s'ho ha "jugat tot" a les primàries i ara "ens miren de manera diferent perquè jugar-s'ho tot vol dir donar-ho tot i, també, perdre-ho tot".

En el seu discurs, el candidat socialista ha reafirmat els seus atacats als rivals. Ha recordat que "ahir al ple ja vam veure com Trias i Fernández Díaz voten junts" i repeteix que "un alcalde titella (en referència a Xavier Trias) no és el millor per a la ciutat". "Ciutat Vella no serà la Ciutat Vella dels veïns, o el Besòs serà oblidat i abandonat si governa la dreta", ha exemplificat Hereu.

stats