Política 01/07/2011

Hereu premia Escarp nomenant-la portaveu del PSC, i Carnes es queda fora de la cúpula del grup

Els socialistes tindran en l'encara alcalde la seva màxima figura, i Guillem Espriu en serà el portaveu adjunt

Acn
2 min
Assumpta Escarp, en el darrer esmorzar amb la premsa fet des del govern municipal

BarcelonaEl pas a l'oposició dels socialistes a l'Ajuntament de Barcelona ha obligat el PSC a reestructurar-se i crear un grup que pugui encarar aquest nou paper al consistori. És per això que l'encara alcalde en funcions, Jordi Hereu, ha reordenat les files socialistes a partir dels onze regidors que va aconseguir el PSC en les eleccions municipals. Així, una de les seves col·laboradores més estretes en el govern, Assumpta Escarp, serà la portaveu del grup, i assumirà així un clar protagonisme i el paper de número dos del PSC. L'altre gran home de confiança d'Hereu, Jordi William Carnes, en canvi, es queda ara fora de la cúpula del grup a l'oposició.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Jordi Hereu ja ha triat els que seran els seus col·laboradors en la nova etapa dels socialistes a l'oposició. La fins ara portaveu del govern municipal i tinent d'alcalde de Seguretat, Assumpta Escarp, serà qui ocuparà el número dos al PSC de l'Ajuntament, i assumirà les funcions de portaveu. Aquest nomenament contrasta amb el pas enrere que fa el que encara ara és primer tinent d'alcalde en funcions, Jordi William Carnes. Lluny de tenir pes dins el nou organigrama socialista, Carnes deixarà qualsevol mena de protagonisme i no serà una de les cares del PSC amb Hereu a l'oposició. S'espera que, com a màxim, acabi presidint la comissió d'Economia i Hisenda de l'Ajuntament, ja que els acords entre els grups contemplen que aquest sigui un càrrec per als socialistes. Aquesta situació alimenta la hipòtesi que Carnes pretén abandonar el grup del PSC d'aquí uns mesos o a meitat del mandat. El fet de no tenir cap responsabilitat destacada ja des del primer dia facilitaria al socialista aquesta marxa de la primera fila de la política municipal barcelonina.

D'altra banda, Jordi Hereu ha premiat també la fidelitat del fins ara regidor de Gràcia, Guillem Espriu. Ell serà qui assumeixi en la nova etapa les feines de portaveu adjunt dels socialistes a l'Ajuntament de Barcelona.

stats