Política 01/12/2010

Hereu, des de Madrid, avisa al PSC que la recepta per guanyar és "la centralitat política"

L'alcalde de Barcelona vol evitar que el seu partit caigui en temptacions de fer una política resistencialista i de puresa ideològica

Joan Rusiñol
1 min
Jordi Hereu durant la seva intervenció en un esmorzar informatiu a Madrid

Madrid"La recuperació comença per Barcelona". I per això avui Jordi Hereu ha estat a Madrid. Per reivindicar la feina feta i per provar de marcar un camí al seu partit, immers en un procés de reflexió després de la desfeta electoral de diumenge. L'alcalde de Barcelona posa deures al PSC, que passen per "parlar clar i de forma coherent" amb els valors dels socialistes catalans. Però sobretot per ser "el referent de la centralitat" a Catalunya. "En alguns aspectes ens hem desenfocat", ha admès l'alcalde de Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Hereu vol evitar que un PSC a l'oposició es tanqui sobre si mateix, fent polítiques resistencialistes que satisfacin l'electorat més fidel però que allunyin nous sectors dels socialistes. Per això ja avisa que, en consensos per sortir de la crisi, el seu partit no actuarà amb la premissa de "si va pitjor, millor". Aposta per defensar un estat del benestar "reformista", que pugui captivar el vot de nous sectors ara apartats del PSC, posant èmfasi en els emprenedors, en la gent que arrisca.

Per Hereu, seria un error que el PSC confrontés de nou les dues ànimes del partit, la més catalanista i la més espanyolista. "Jo no tinc dues ànimes", ha assegurat. I ha apostat per projectar la pluralitat interna, per exemple, "amb més visibilitat del PSC a Madrid" i "a les estructures del govern espanyol".

En la seva decisió de situar-se en la centralitat també alerta, però, que això no seria possible fora del catalanisme.

stats