Política 08/05/2011

Hereu acusa el PP d'intentar "trencar les bases de la convivència" amb el seu discurs d'immigració

El candidat del PSC recorda que amb els governs d'Aznar l'Estat era un "colador"

Acn
2 min

BarcelonaEl candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona, Jordi Hereu, ha carregat durament contra el PP i el seu discurs sobre la immigració. Hereu creu que els populars, encapçalats a Barcelona per Alberto Fernández Díaz, tenen una actitud "irresponsable" de "barrejar banderes d'immigració i inseguretat". "La dreta representada pel PP el que fa és intentar trencar les bases de la convivència", ha assegurat. Per contra, Hereu ha recordat que "quan va entrar més gent a l'estat espanyol és quan el PP governava", ja que en aquell moment era "un colador" mentre que "s'afeblien" les plantilles dels cossos de seguretat de l'Estat. Hereu ha garantit que l'aposta del PSC és "enfortir la convivència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant la campanya municipal, Alberto Fernández Díaz ha plantejat que els delinqüents reincidents d'origen estranger se'ls havia d'expulsar "amb independència de la seva situació legal".

Aquest diumenge, Hereu ha carregat contra el discurs d'immigració del PP, que creu que fa "arguments trampa i profundament irresponsables", i que "atempten contra la convivència", que és "el bé més preuat de les ciutats". De fet, Hereu ha afegit que "la dreta representada pel PP el que intenta és trencar les bases de la convivència" mentre que la seva aposta és "enfortir-la" a partir de "polítiques d'integració" i, en els casos que calgui, "polítiques no retòriques i efectives de seguretat". "Nosaltres el que fem és complir les lleis que estan en vigor", ha dit, tot assegurant que aquesta és l'actitud de la Guàrdia Urbana.

Hereu creu que el PP té una "obsessió" per parlar d'immigració en campanya des de la "retòrica" mentre que , quan governava a l'Estat, era un "colador" i "s'afeblien" les plantilles dels cossos de seguretat de l'Estat. "Ara van de polítiques de rigor, però aquí quan any rere any es doblava la immigració és quan governaven a l'Estat", ha dit, "allò sí que era un colador".

El candidat socialista ha lamentat que, quan hi ha eleccions, "la dreta comença aixecar la bandera irresponsable de barrejar immigració i inseguretat" mentre que quan governaven tenien "polítiques d'absoluta passivitat i manca de control d'entrada" al mateix temps que "s'afeblien plantilles" dels cossos de seguretat.

stats