Eleccions municipals
Política 28/03/2011

Hereu critica "els dubtes i el neguit" del PSC de cara a les municipals

L'alcalde lamenta que els interessos partidistes desvirtuïn la cita electoral. Es queixa de l'actitud de CiU i el PP però no estalvia crítiques als socialistes

Redacció
2 min

BarcelonaL'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha criticat la "desmesurada passió partidista" que està desvirtuant la campanya a les eleccions municipals del maig. Segons l'alcalde, aquest estil de fer política que s'està imposant dificulta "els acords per afrontar responsablement els greus problemes que ens afecten, que es converteixen així en impossibles i s'alimenta el sentiment de desemparament i de llunyania dels ciutadans cap a una política centrada en si mateixa i indiferent a la realitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un article al diari El País, Hereu ha criticat l'actuació dels CiU i el PP però tampoc ha estalviat crítiques al PSC. L'alcalde ha lamentat els "dubtes i el neguit intern" que hi ha al PSC i que "sembla que, per moments, torbin l'ànim, desfigurin la percepció de la realitat i desviïn de l'objectiu principal d'oferir als ciutadans un projecte polític estimulant". Pel que fa a CiU, Hereu ha dit que afronten les municipals com si es tractés "de prorrogar una victòria electoral recent amb la intenció de recuperar una hegemonia enyorada". Sobre el PP ha dit que volen convertir aquesta cita electoral "en el preludi de l'ansiada victòria en les eleccions generals de 2012 i per aconseguir-la estan disposats a tot, sense que els importi el més mínim el que estigui en joc en unes eleccions per a ells secundàries i instrumentals".

Hereu diu que aquestes eleccions municipals "no poden ser unes eleccions subsidiàries d'altres interessos". Per això demana una política "més cívica i menys partidista". L'alcalde assegura que Barcelona "s'ofereix com a motor econòmic per sortir de la crisi" i per aconseguir-ho demana que "s'adoptin decisions per part dels governs d'Espanya i Catalunya que afecten bàsicament infraestructures estratègiques", com l'Aeroport del Prat, el Port de Barcelona o el corredor ferroviari.

stats