Política 18/02/2011

Hereu i Tura tanquen la campanya amb l'esperança que el guanyador en surti reforçat

Hereu està convençut que qui guanyi les primàries sortirà "en condicions per afrontar la gran batalla política del 22 de maig, que serà contra la dreta"

Agències
2 min
Jordi Hereu i Montserrat Tura, divendres al vespre, moments abans de començar el seu tercer cara a cara, en aquest cas a Barcelona Televisió.

BarcelonaEls candidats de les primàries del PSC a Barcelona per fer-se amb el cartell electoral del partit a les municipals, Jordi Hereu i Montserrat Tura, han tancat la campanya aquest vespre amb una crida a la participació perquè qui surti victoriós demà quedi reforçat i pugui vèncer a CiU.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha considerat "desitjable" una "victòria àmplia" perquè el candidat socialista a l'alcaldia que serà elegit demà surti reforçat.

"Un vot més que el contrincant és una victòria però crec que és desitjable que sigui més àmplia. Crec que necessitem que qui surti elegit surti amb un fort suport", ha reconegut als mitjans Hereu abans de reunir-se amb militants i simpatitzants socialistes de l'agrupació de l'Eixample.

Tot i així, ha manifestat el seu convenciment que qui guanyi les primàries socialistes sortirà "en condicions per afrontar la gran batalla política del 22 de maig, que serà contra la dreta".

L'alcalde ha reconegut que encara "content" i "amb confiança" el resultat de demà: "Em veig amb possibilitats i em fa il·lusió guanyar aquestes primàries", ha dit, i s'ha declarat "molt orgullós d'aquesta organització i del debat de primàries que hem fet". "Si guanyo, encapçalaré la candidatura socialista per guanyar la Barcelona de progrés i si no guanyo em posaré, el primer, perquè la candidatura de Montserrat Tura sigui la guanyadora el 22 de maig", ha assegurat l'alcalde, que ha anunciat que si sortís derrotat el primer que faria seria una crida als socialistes que li han donat el seu vot a fer pinya amb Montserrat Tura per "guanyar Barcelona".

De la seva banda, l'exconsellera de Justícia ha tancat la seva campanya amb un acte a l'agrupació de Sant Martí, on s'ha mostrat contenta i emocionada perquè "aquestes primàries són l'inici d'una nova manera de fer política". Davant un centenar de militants i simpatitzants, Tura ha destacat que el PSC ha estat "precursor" a aplicar la novetat de les primàries, que "han tornat el protagonisme als afiliats".

L'exconsellera ha retret a aquells que "van veure un risc" en la celebració de les primàries perquè "s'ha vist que no hi havia cap perill". De fet, ha agraït que l'acte fos presentat pel primer secretari de l'agrupació del PSC de Sant Martí, David Escudé, que és precisament el coordinador de la campanya del seu contrincant, l'alcalde Jordi Hereu.

"Hem de fer una política diferent, el partit ha de canviar", ha insistit la candidata, que ha propugnat una "manera diferent de comunicar-nos amb la ciutadania perquè la societat és diferent, una manera diferent de fer campanya, una manera diferent de governar".

Tura ha valorat satisfactòriament la campanya que avui acaba, "que ha estat de respecte i hem donat una lliçó d'aprofundiment de la democràcia no només a la resta de partits sinó també al nostre". "Demà -ha prosseguit- la paraula la tindran tots els militants i simpatitzants perquè puguem continuar treballant perquè aquesta ciutat no deixi de brillar en el món i, a la vegada, atengui els problemes dels ciutadans".

stats