Política 19/02/2011

Hereu i Tura arriben l'hotel on sabran els resultats constatant que les primàries són de resultat incert

Els dos candidats es feliciten per com s'ha desenvolupat aquest procés intern al PSC

Acn
2 min

BarcelonaEls dos candidats a cap de llista del PSC a l'ajuntament de Barcelona, l'alcalde Jordi Hereu i l'exconsellera Montserrat Tura, han arribat a l'hotel Avenida Palace de la capital catalana acompanyats pels seus col·laboradors, on coneixeran al voltant de les 21.00 hores el resultat de les primàries. Tots dos han coincidit a destacar que, després de veure com s'ha desenvolupat la jornada, predir un resultat és "difícil" i que el desenllaç d'aquesta nit és incert. Els dos candidats també han ressaltat l'interès i la participació que ha generat aquest procés d'eleccions internes al PSC de Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El candidat i alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha destacat en arribar a l'hotel "el bon ambient de treball conjunt" que assegura que ha vist en les agrupacions durant la jornada de votació. Pel socialista, aquest serà "l'actiu sòlid" que haurà de "donar força" als socialistes de cara a les municipals del 22 de maig. En aquest sentit, ha reiterat el seu convenciment que el candidat que surti escollit d'aquestes primàries ho farà "enfortit" i llest per "encapçalar el projecte de la Barcelona de progrés". I per això ha volgut agrair als militants, als simpatitzants i als mitjans de comunicació "l'interès i el seguiment" del procés que s'ha fet. "Són milers els companys que s'han adreçat a votar i això confirma l'interès creixent que jo he vist aquests quinze dies", ha dit.

Tot i afirmar que té bons pressentiments sobre el resultat, Hereu ha assegurat que, després de la jornada de votació, "es fa difícil fer un pronòstic". I per això ha preferit destacar la sensació "d'unitat" que ha percebut en les diferents agrupacions que ha visitat avui. I precisament aquesta "unitat" és la que ha assegurat que regnarà passades les eleccions internes "per guanyar les eleccions municipals".

Per la seva banda, la candidata Montserrat Tura ha arribat a l'hotel uns minuts abans que Hereu i ha parlat per primer cop davant dels mitjans de comunicació aquesta jornada, ja que al matí no ha votat perquè milita a la federació del Vallès Oriental. Tura, que ha dit que ha passat el dia amb reunions, ha agraït als militants i simpatitzants que han exercit el seu dret a vot perquè ha servit per "demostrar el funcionament de la democràcia interna" que va impulsar quan es va propugnar com a candidata a unes primàries.

Sobre el resultat, Tura ha constatat que no hi ha "antecedents" i que és "impossible" poder fer comparatives. "Tot el que hem conservat o el que algú opina no deixen de ser hipòtesis", ha constatat, perquè "no hi ha referent anterior i és difícil establir quin percentatge de simpatitzants és raonable que participi en unes eleccions d'aquestes característiques". En el camp de les percepcions, ha constatat que són "subjectives" i que en aquests moments el percentatge de participació de simpatitzants és més alt del que havien previst mentre que el dels militants es mou dins de les previsions.

stats