Política 13/01/2011

Hereu accepta anar a primàries contra Tura per ser l'alcaldable del PSC a Barcelona

L'alcalde de Barcelona ha comparegut a la Galeria Gòtica de l'Ajuntament de Barcelona. Ha confirmat que ell també es presentarà al procés de primàries per ser l'alcaldable del PSC a la capital catalana

1 min

La compareixença d'Hereu s'ha convocat d'urgència per a dues hores després que Tura anunciés oficialment que li presentarà batalla en primàries per ser candidata a l'alcaldia de Barcelona. De seguida ha anunciat que ell també es presentarà: "També dono el pas de voler liderar la Barcelona progressista". Hereu ha explicat també que té la vocació de servei que ell mateix li reconeixia a la seva companya de files: "Barcelona, capital de Catalunya, és la meva passió i és un destí en si mateixa". L'actual alcalde ha aprofitat per recordar que la mateixa Tura ha reconegut les millores que s'han produït a la ciutat durant el seu mandat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i el soroll de fons dels dies previs, en la seva declaració pública Hereu ha aplaudit el procés de primàries: "Si ho fem bé, i estic segur que ho farem bé, estic segur que les primàries poden ser una oportunitat".

Tura ha pres com a referents Pi i Sunyer, que va ser alcalde de Barcelona i conseller en cap de la Generalitat, i Pasqual Maragall, també alcalde de Barcelona i després president de la Generalitat. També ha manifestat la voluntat de “tornar” a posar Barcelona al lloc on l'havien portat personalitats com Maragall. L'exconsellera ha recordat que té el màxim "respecte" i "estimació" pel qui serà el seu rival fins que es fixi qui serà el candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona en les eleccions que s'han de celebrar el 22 de maig.

stats