POLÍTICA
Política 13/05/2011

Hereu sobre el vot negatiu del PSC al Congrés: “No s'ha estat a l'altura del que el país exigeix”

“No sé si pel PSOE Barcelona és una prioritat, però el PSC s'hi juga molt”, explica l'alcalde i candidat socialista a la reelecció. “Lluitaré per un PSC que tingui veu pròpia, perquè n'haurà de tenir en un futur”, promet

Redacció
1 min
Hereu als Matins

BarcelonaL'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha admès en una entrevista a TV3 les pressions perquè el PSOE no votés al Congrés en contra de la moció de CiU que reclamava l'avançament dels diners del fons de competitivitat. L'ARA ha avançat aquest divendres que el candidat del PSC va intentar frenar el PSOE per no sortir-ne mal parat electoralment de la votació d'aquesta setmana a la cambra baixa espanyola.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Vaig sentir que no s'ha estat a l'altura d'allò que el país exigeix", ha dit Hereu a Els Matins de TV3. “No sé si pel PSOE, Barcelona és una prioritat però el PSC s'hi juga molt”, ha continuat l'alcalde. “Lluitaré per un PSC que tingui veu pròpia, perquè n'haurà de tenir en un futur”, ha promès.

L'ARA ha revelat que Hereu va intentar frenar el vot negatiu del PSOE a la moció de CiU sobre el fons de competitivitat. Segons fonts de l'executiva de Nicaragua, van ser 48 hores de trucades, de converses desesperades i discussions internes en què Hereu va advertir els seus companys de les fatals conseqüències electorals que podia tenir per al PSC trencar el front català.

Sobre la qüestió de fons, el pagament del deute de l'Estat amb Catalunya, Hereu ha insistit en allò que ja han explicat altres dirigents socialistes, culpant tant el Govern com l'executiu espanyol del bloqueig que s'ha creat. “Hi ha d'haver més ganes de negociar”, ha dit Hereu, que ha exigit als dos governs “més seriositat”. “L'Estat ha de pagar el fons de competitivitat. Ho necessita Catalunya i ho necessita Barcelona”, ha reblat Hereu.

stats