ELECCIONS MUNICIPALS
Política 25/02/2011

Hereu torna al ple a veure's les cares amb Trias després de guanyar les primàries

La sessió plenària d'aquest divendres a l'Ajuntament de Barcelona serà el tret de sortida a la campanya, ara que ja se sap qui seran els rivals. L'alcalde hi arriba reforçat, segons una enquesta del diari 'El Periódico', però CiU encara el supera

Redacció
1 min
Hereu

BarcelonaEl ple d'aquest divendres posarà cara a cara un Jordi Hereu eufòric amb un Xavier Trias que ha perdut quota mediàtica durant la campanya de les primàries del PSC. La sessió pot marcar l'inici de la campanya electoral, ara que ja està clar que la rivalitat serà entre l'actual alcalde i el cap de l'oposició.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que les enquestes indicaven que Montserrat Tura tenia més possibilitats de fer un bon resultat en els comicis davant de Xavier Trias, un nou sondeig posterior a les primàries rellança Hereu, que surt reforçat del procés intern del seu partit, on els militants i simpatitzants l'han triat contra el criteri de la direcció nacional del PSC i contra l'opinió pública, que sempre l'ha situat com el rival més feble per a CiU. La nova enquesta de Gesep, publicada pel diari El Periódico, dóna a Hereu entre 11 i 12 regidors, dos o tres més que en el sondeig del sis de febrer. CiU en perd dos (passa de 18-19 a 16-17) d'una enquesta a l'altra. Trias guanyaria, per tant, però necessitaria pactar.

Amb aquestes dades sobre la taula, publicades just la nit abans del ple, els candidats decidiran quina credibilitat donen al sondeig i com afronten la nova etapa. I la posada en escena es començarà a veure aquest divendres.

stats