ELECCIONS 22-M
Política 07/04/2011

Hereu segueix retallant distàncies amb Trias, segons una enquesta del PSOE

El candidat de CiU a Barcelona, Xavier Trias, obtindria amb 16 regidors la victòria en les pròximes municipals, encara que el candidat socialista a la reelecció, Jordi Hereu, segueix retallant les diferències que li donaven els sondejos al començament de l'any i obtindria tres regidors menys que CiU, segons un sondeig del PSOE

Redacció
2 min

BarcelonaFonts del partit socialista han explicat a Efe que l'últim sondeig encarregat per la Secretària de Política Municipal del PSOE atorga 16 regidors a CiU (4 regidors més que els actuals), 13 al PSC (un menys que els actuals), 6 al PP (-1), 3 a ICV-EUiA (-1) i 3 a ERC (-1).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest sondeig es va realitzar a través d'entrevistes a 800 ciutadans barcelonins durant la primera quinzena de març, abans que es fessin públiques les composicions de les diferents candidatures.

Els analistes del partit socialista, després de comparar aquests resultats amb els sondejos publicats al gener, que pronosticaven fins a 19 regidors a CiU i únicament 10 al PSC, constaten que la recuperació electoral de l'alcalde "està anant més enllà de l'efecte de les primàries".

Per ratificar que la recuperació electoral d'Hereu segueix progressant, el partit socialista ja ha començat a fer una nova enquesta a la ciutat de Barcelona, on els socialistes tenen plantejada una de les batalles més dures per defensar un feu que ostenten des de fa 32 anys i que exhibeixen com a exemple del municipalisme d'esquerres.

El sondeig del PSOE es va realitzar tres setmanes després que Jordi Hereu guanyés Montserrat Tura a les primàries, fet que els analistes valoren com a "positiu" i "més real" ja que no es va fer en els dies de més efervescència de la campanya de primàries ni en els immediatament posteriors al triomf de l'alcalde.

Un factor que no recull el sondeig del PSOE és la recent incorporació de l'expresident del FC Barcelona i president de Democràcia Catalana, Joan Laporta, com a "tàndem" electoral de Jordi Portabella a ERC i la constitució de la coalició independentista Unitat per Barcelona, que, segons els analistes, podria fer augmentar la intenció de vot a aquesta candidatura i restar-ne algun a CiU.

Tampoc queda reflectit en el sondeig del PSOE l'efecte que tindrà la renovació de noms en la candidatura de Jordi Hereu, amb la incorporació com a número 2 de l'exsecretari d'Estat d'Indústria, Joan Trullén, o la integració al número 5 de l'escriptora i exdirectora de la Biblioteca Nacional, Rosa Regàs.

Els responsables de la política municipal del partit socialista, confien en què la política de retallades que està anunciant el govern de CiU en la Generalitat segueixi empenyent el cartell electoral de l'alcalde, que, de la seva banda, s'ha erigit en la veu més crítica amb la disminució de serveis que preveu la Generalitat pels ajustos pressupostaris.

stats