Nou cicle al PSC
Política 02/12/2010

Hereu reivindica la feina dels pioners del socialisme català i defensa el seu model de Barcelona

L'alcalde de Barcelona ha defensat que la relació entre Catalunya i Espanya ha de ser "entre iguals" per aconseguir el màxim autogovern possible

Oriol March
1 min
Jordi Hereu durant la seva intervenció en un esmorzar informatiu a Madrid

BarcelonaEn ple debat intern del PSC després de la debacle electoral de diumenge, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va reivindicar ahir la figura dels fundadors del socialisme català contemporani. Ho va fer en l'acte d'homenatge que la capital catalana va brindar a Ernest Lluch, assassinat per ETA fa deu anys. Hereu va elogiar la figura d'històriques figures del sector catalanista del PSC, com ara Isidre Molas –president del partit–, Raimon Obiols o Joan Raventós. Una tornada als orígens gens innocent enmig del debat sobre quina direcció han de prendre els socialistes catalans en el futur més immediat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Hereu també ha defensat el seu model de ciutat, una declaració d'intencions més sobre la seva voluntat de repetir com a alcalde la propera legislatura a pesar de tenir les enquestes en contra. Tot i això, ha defensat que "en política cal estar oberts als canvis i a les transformacions, perquè el que ens mou és l'acció ciutadana". Pel que fa a la relació entre Catalunya i Espanya, l'alcalde de Barcelona considera que han de tenir tractes "d'igual a igual" per tal d'aconseguir les màximes quotes d'autogovern possible.

L'acte d'homenatge a l'exministre de Sanitat ha comptat amb la presència del conseller d'Educació, Ernest Maragall; l'exprimer tinent d'alcalde socialista a l'ajuntament de Barcelona, Carles Martí; el quart tonent d'alcalde de la ciutat i fins l'estiu regidor d'Urbanisme –va ser apartat de les seves atribucions per la seva imputació al cas de l'hotel del Palau de la Música–, Ramon García-Bragado; i de l'historiador Borja de Riquer.

stats