Publicitat
Publicitat

80è aniversari d'ERC

Heribert Barrera demana una coalició independentista per a les eleccions del 2012

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha assegurat en l'acte de celebració dels 80 anys d'ERC –al qual no ha acudit Josep Lluís Carod-Rovira– que la formació és "indestructuble i insustituïble"

L'expresident del Parlament i històric d'ERC, Heribert Barrera, ha demanat aquest matí, en el transcurs de l'acte de celebració dels 80 anys del partit, una coalició de forces independentistes de cara a les eleccions al Congrés del proper 2012. Barrera ha comparat el context d'aquestes eleccions amb el dels comicis del 12 d'abril de 1931, que van desembocar en la proclamació de la República. "Aleshores reclamàvem un nou model d'Estat i autonomia per a Catalunya; ara l'objectiu indiscutible és la independència", ha afirmat Barrera.

L'expresident del Parlament s'ha alineat, doncs, amb Joan Puigcercós, el president d'ERC, que ahir a Mollerussa va assegurar que tenia la intenció de sumar forces de cara a les eleccions de 2012. En la línia, va explicar, del que ja han fet els republicans a Barcelona, on han pactat amb Reagrupament i la Democràcia Catalana de Joan Laporta. Barrera també ha demanat que els partits catalans al Congrés dels Diputats "obstrueixin" qualsevol iniciativa del govern espanyol, "sigui del color que sigui".

En la seva intervenció, el president d'ERC, Joan Puigcercós, ha assegurat que la formació republicana és "indestructible i insubstituïble", perquè ha aconseguit mantenir viu el "fil roig de Macià, Companys i Irla" tot i passar per èpoques complicades, especialment la postguerra. "Hem anat a contracorrent sempre i ho seguirem fent per aconseguir la independència de Catalunya", ha conclòs Puigcercós. L'acte no ha comptat amb la presència de Josep Lluís Carod-Rovira, president del partit abans que ho fos Puigcercós.

Més continguts de

PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT