HOMENATGE A BARRERA
Política 18/09/2012

La vídua d'Heribert Barrera: "La Catalunya lliure i sobirana que somniava és cada cop més a prop"

Joan Rigol afirma que "mai com avui havia tingut tant de sentit el seu discurs [de Barrera]", en l'entrega de la Medalla d'Or de la Generalitat pòstuma

Roger Tugas
1 min
La vídeo d'Heribert Barrera, recollint la Medalla d'Or de la Generalitat a títol pòstum / PERE VIRGILI

BarcelonaL'expresident del Parlament Joan Rigol ha fet la glossa d'Heribert Barrera aquest dimarts en l'acte en què Artur Mas li ha entregat la Medalla d'Or de la Generalitat a títol pòstum i que ha recollit la seva vídua, Misericòrdia Pellicer. En presència de nombrosos polítics de totes les institucions catalanes, Rigol ha assegurat que "mai com avui havia tingut tant de sentit el seu discurs" i que "Catalunya i Barrera han fet el seu camí junts". L'històric dirigent republicà, implicat ja durant la segona República i a l'exili, va presidir el Parlament restablert, va liderar ERC durant la Transició i hi va estar vinculat fins a la seva mort i, segons Rigol, va demostrar que "la raó de fons de tot polític català és estimar Catalunya". "S'hauria sentit orgullós de la manifestació del milió i mig de catalans que ara algú vol convertir en un milió i mig de quimeres, valga'm déu", ha afegit en relació a la carta de Joan Carles de Borbó sobre la unitat espanyola. I, després de recordar algunes de les nombroses crides a la independència de Barrera, Rigol ha instat els joves a "defensar els drets nacionals" del país i la "sobirania i llibertat per a Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En recollir la Medalla d'Or per al seu marit, Misericòrdia Pellicer ha explicat posteriorment que "segur que estigui on estigui deu somriure feliç en veure la manifestació de l'Onze de Setembre". "Aquella Catalunya lliure i sobirana que somniava és cada cop més a prop", ha assegurat emocionada.

stats