POLÍTICA
Política 13/04/2013

Herrera i Camats aconsegueixen el 96,8% dels vots de la militància per copresidir ICV

Moreno assegura que el resultat és un reconeixement a la seva trajectòria "política, institucional i humana"

Acn
2 min
Herrera i Camats, durant l'assemblea d'aquest dissabte

BarcelonaEls diputats Joan Herrera i Dolors Camats han estat escollits per ocupar la copresidència d'ICV en el marc de les eleccions primàries que ha celebrat la formació ecosocialista. Herrera i Camats, que eren els únics que havien presentat candidatura per ocupar la copresidència, han obtingut el 96,8% de suports dels adherits que han exercit el dret a vot. Un 1,2% dels adherits s'ha mostrat contrari a la candidatura i el 2% ho ha fet en blanc. Pel secretari d'organització ICV, Lluís Moreno, aquest resultat "demostra de manera clara i contundent el lideratge consolidat d'Herrera i Camats dins l'organització" i és un reconeixement a la trajectòria "política, institucional i humana" dels nous copresidents.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Moreno ha destacat que d'aquesta votació en surt reforçada de manera molt clara "una nova manera de dirigir més col·legiada, i amb el suport absolut per part dels militants cap a la nova fórmula de la copresidència", alhora que ha destacat aquest nou model de governança com una mostra més de "radicalitat democràtica i on l'organització ha entès que en el context actual calen lideratges col·lectius". A la darrera Assemblea d'ICV, la 9a, celebrada l'any 2008, el candidat a les primàries per la presidència d'ICV, Joan Saura, va obtenir el 83,7% de suports dels adherits.

En total el 34,1% dels adherits han exercit el seu dret a vot, una xifra de participació inferior a les darreres primàries celebrades l'any 2008 (39,34%), i que Moreno ha justificat amb l'augment del cens i "l'enorme esforç" que han fet tots els militants i adherits durant el procés, on han hagut de realitzar fins a tres consultes internes (per votar la fórmula de la copresidència, per presentar els avals per cada candidatura i la votació de primàries).

Proposta de direcció

En aquest sentit, el secretari d'organització d'ICV ha explicat que un cop escollits els màxim dirigents de la formació per la nova etapa, el proper pas de la nova copresidència serà fer una proposta de direcció que serà votada en l'Assemblea Nacional del partit, que se celebrarà els propers 19, 20 i 21 d'abril a Viladecans juntament amb la ponència política, que serà el full de ruta per la formació ecosocialista durant els pròxims 4 anys.

stats