NOU GOVERN
Política 09/01/2011

Herrera tem que CiU obtingui el control de totes les institucions catalanes

El líder ecosocialista no té clar si ICV-EUiA tindrà presència en òrgans com la Sindicatura de Comptes o la CCMA

Redacció
1 min

BarcelonaEl secretari general d'ICV, Joan Herrera, tem que Convergència i Unió (CiU) monopolitzi totes les institucions catalanes i assumeixi el seu control total, com ha aconseguit a la mesa del Parlament, tot i no haver aconseguir la majoria absoluta a les urnes. Per a Herrera, això aniria "en contra de la pluralitat i de la democràcia". En declaracions a l'agència Efe, el líder ecosocialista ha advertit que si es produeixen aliances entre CiU i PSC, o dels nacionalistes amb PP, la seva formació pot quedar seriosament perjudicada en institucions pendents de renovar, totalment o parcial.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La Sindicatura de Comptes és la institució que té més urgent la seva renovació, però durant la resta de la legislatura s'hauran d'actualitzar els òrgans de govern d'altres com ara el consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), el Consell de Garanties Estatutàries (CGE) i el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC).

Herrera tem que els tres partits amb més representació parlamentària –CiU, PSC, PP– pactin els canvis en tots aquests òrgans i deixin els ecosocialistes sense representació.

stats