DEBAT D'INVESTIDURA
Política 23/12/2010

Herrera reclama “unitat” per aprovar una resolució parlamentària en defensa de la immersió lingüística

El secretari general d'ICV retreu al PSC que hagi firmat un pacte que "no és el millor per a l'esquerra catalana" i que, per contra, agradi tant al PSOE

Roger Tugas
2 min

BarcelonaEn el seu torn, el líder d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha recordat que ells van avançar una “oposició bel·ligerant”, però també “mà estesa per avançar en matèria d'autogovern”, i per aquest motiu ha reclamat “unitat” contra la sentència del Tribunal Suprem i per tornar a reiterar que “som una nació i un sol poble”. Com que “el desafiament de la sentència és majúscul”, el dirigent ecosocialista ha proposat una resolució unitària en defensa de la immersió lingüística i ha reclamat a Mas que no torni a una política del peix al cove o de pensar que amb grups influents a Madrid n'hi ha prou.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tanmateix, fora de la qüestió nacional, Herrera ha tornat a marcar distàncies amb CiU i amb el seu acord amb el PSC en matèria social i mediambiental i li ha reclamat que, per crear ocupació, avanci cap a un nou model productiu. De la mateixa manera, ha retret a Mas la seva ambigüitat en una possible reforma hipotecària, amb el cementiri nuclear d'Ascó o amb la reducció de la despesa farmacèutica. Per tots aquests motius, com que “els models són diferents”, ICV-EUiA votarà en contra de la investidura.

Finalment, el líder ecosocialista s'ha referit al PSC per haver enterrat en campanya un possible tercer govern tripartit i per haver pactat amb CiU un acord que “el PSOE ha definit com la millor notícia” per al partit estatal, però que Herrera assegura que “no és una bona notícia per a l'esquerra catalanista”. Per aquest motiu, el secretari general d'ICV s'ha postulat com a nou referent d'esquerres i ha marcat distàncies amb la Catalunya “business friendly” que va defensar Mas, en contrapartida amb la seva proposa d'igualtat i d'economia productiva i sostenible que defensen els ecosocialistes.

stats