28-N
Política 29/11/2010

Herrera s'erigeix en referència de l'esquerra

ICV-EUiA diu que farà una oposició “dialogant” però avisa que no admetrà ni retallades socials ni retrocessos ambientals

Maria Ortega
2 min

BarcelonaLa força menys desgastada del tripartit, ICV-EUiA, ja s'ha vestit el mono de treball per erigir-se com la referència de l'esquerra i lluitar “contra qualsevol intent de retallada social” des d'una oposició “dialogant i constructiva, però centrada en evitar retrocessos socials i ambientals”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Punts com la supressió de l'impost de successions o la retirada dels 80 km/h a l'entorn de Barcelona, que CiU ja ha anunciat durant la campanya,són aspectes que, segons Joan Herrera, el nou govern “haurà d'explicar molt bé”. Herrera confia, en aquest sentit, que “més enllà de les promeses electorals, Mas sigui capaç de garantir que l'aire que es respira a l'àrea metropolitana de Barcelona sigui de qualitat”.

El líder ecosocialista ha assenyalat en la seva valoració tres causes clares de la debacle del tripartit: les polítiques difuses de Zapatero, que han generat desànim; la manca d'un discurs clar en l'eix esquerra-dreta i la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut, que en molts casos ha condicionat el vot per factors nacionalistes. Davant l'evidència que són la força d'esquerres menys damnificada pels resultats, Herrera s'ha compromès a “començar a treballar des de ja amb una ronda de contactes amb els representants de l'esquerra social del país” i a “defensar el catalanisme amb ambició nacional i cohesió de país”.

Herrera també ha remarcat la “coherència” de la coalició, que no ha renegat de la feina feta al tripartit, i que no ha donat “la batalla per perduda”. Quant a la pujada de Plataforma per Catalunya, Herrea ha explicat que suposa una “preocupació doble” perquè el PP, “amb discursos similars en determinats barris”, també ha crescut. El discurs xenòfob és, de fet, per a ICV-EUiA el “primer punt que haurà d'abordar el nou president”

stats