Política 15/11/2012

Herrera: "No pactarem amb CiU i PP, ni facilitarem la seva investidura, com a vegades ha fet el PSC"

El líder d'Iniciativa ha demanat a Badalona el vot el 25-N dient que "hem d'aconseguir que la nostra por sigui la seva por i s'instal·li a la Moncloa i la Generalitat"

Albert Solé
2 min
El candidat d'ICV-EUiA, Joan Herrera, durant el seu míting al Centre Cívic de la Salut de Badalona aquest dijous / ACN

BadalonaJoan Herrera ha pujat una mica el to en contra el PSC per captar el votant indecís d'esquerres. "En les eleccions hi ha molta gent que dubta, i nosaltres sempre som la millor segona opció. Però ara és diferent, hi ha gent que dubta entre votar-nos a nosaltres o el PSC. Doncs proposo un vot excepcional cap a nosaltres, perquè nosaltres mai pactarem amb CiU i PP ni avalarem les seves polítiques, ni facilitarem la seva investidura, cosa que a vegades sí que ha fet el PSC".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Qui vol imposar una alternativa som nosaltres. L'objectiu és derrotar el seu austericidi, i que ens en sortim d'una manera diferent. Els que hem fet oposició diem que farem el que ja hem fet", ha recordat el candidat ecosocialista en un acte amb militants a Badalona, al centre cívic del barri de la Salut.

"Hem d'aconseguir que la nostra por sigui la seva por. Que sigui la por que s'instal·li a la Moncloa i la Generalitat entre aquells que deien que no hi havia alternativa", ha dit Herrera, i ha afegit: "Nosaltres som molts més. Si aconsegueixen que ens resignem i que pensem allò de 'tots els polítics són iguals', ells guanyen".

La vaga i l'euro per recepta

"La força de la gent ha fet que avui el PP, CiU i el PSOE, que no volien tocar la llei hipotecària, ho estiguin fent; i s'ha demostrat que l'euro per recepta vulnera els drets de les persones", ha comentat Joan Herrera.

El líder d'Iniciativa s'ha felicitat de l'èxit de la vaga general d'aquest dimecres: "Hem aconseguit dir que les polítiques d'austeritat no ens porten enlloc. Alguns pensaven que només parlaríem del conflicte nacional, però estem parlant de tot".

"El debat nacional hi és, i se soluciona amb democràcia, amb el dret a decidir, però no amb una guerra de banderes, com estan fent els uns i els altres", ha recordat.

Joan Herrera ha interpel·lat directament el candidat de CiU: "La vaga ha estat en contra de les seves retallades, senyor Mas".

"El més indecent no és que augmenti la pobresa, sinó que els rics segueixen sent igual de rics. No han pres ni una mesura que afecti als qui més tenen", ha insistit.

stats