Política 14/10/2014

Herrera: "No hi ha unitat perquè la proposta que ens fan no és la consulta. El pla de Mas és per salvar-se ell"

El líder d'ICV revela que en una de les reunions el màxim tècnic de la Generalitat va dir que el que era tècnicament implementable no tindria "ni garanties democràtiques ni credibilitat internacional"

Sara González
2 min

Barcelona"No hi ha unitat perquè la proposta que ens fan no és la consulta". Així ha rebutjat el coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, l'alternativa que ha posat sobre la taula el president de la Generalitat, Artur Mas, com alternativa a la consulta acordada pel 9-N. Segons el dirigent ecosocialista, el que ha proposat el cap de l'executiu no és res més que un pla "per salvar-se ell mateix".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Herrera ha assenyalat com a principal culpable de la situació el govern espanyol per haver impugnat la consulta, però també ha lamentat que la proposta del Govern sigui un "succedani" i un "substituïu" que en realitat té per objectiu ser "el primer acte de precampanya de les plebiscitàries". A més, ha revelat que en una de les reunions que van mantenir el partits pro consulta del 9-N el màxim tècnic de la Generalitat va advertir que el era tècnicament implementable no tindria "ni garanties democràtiques ni credibilitat internacional". "Que no ens donin gat per llebre", ha sentenciat.

El coordinador nacional d'ICV ha insistit que la seva formació manté viu l'objectiu de celebrar una consulta amb totes les garanties democràtiques i ha advertit que no deixarà d'insistir que cal una altra resposta diferent a la que Mas planteja perquè considera que l'estratègia plantejada per Mas és "equivocada". Els ecosocialistes proposen que el 9-N hi hagi cues de ciutadans davant dels col·legis electorals que el PP "ha tancat" i recollida de signatures per tal que es puguin quantificar els ciutadans mobilitzats. "Seria perquè a Rajoy li caigués la cara de vergonya per no deixar votar a milions de persones", ha etzibat.

El líder ecosocialista ha advertit, a més, que per molt que Mas pretengui que el seu pla B s'empari en l'article tercer de la llei de consultes, tampoc es compleixen els terminis i els requisits deliberatius que estan fixats. "Tan debò els hi vagi bé, però això ja no és la consulta", ha dit.

Un president "més acabat que mai"

El coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, també ha lamentat els "interessos partidistes i particulars" d'un president que, ha dit, està "més acabat que mai". Nuet ha subratllat la responsabilitat del PP en la suspensió de la consulta tal i com estava acordada, però també el fet que Mas no hagi "pogut o volgut" organitzar-la. No s'ha estat, a més, d'insistir que la "possible candidatura patriòtica" a la qual Mas apel·la és la "perversió" del procés participatiu que proposa.

stats